Cargotec automatisoi logistiikkaa

Kalmar on tuonut markkinoille satamakäyttöön suunniteltuja täysautomaattisia, sähköisiä kuljetusvaunuja. Ensimmäinen tilaus Singaporeen on jo saatu.

Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut läpimurtotilauksen 18 täysin sähköisen ja automaattisen kuljetusvaunun (Automated Guided Vehicle, AGV) toimittamisesta Singaporen satamayhtiölle PSA Singaporelle. Tilaus on osa asiakkaan strategista investointia automaatioteknologiaan, minkä tarkoituksena on säilyttää yhtiön asema yhtenä maailman suurimpana konttisatamana. Laitteet toimitetaan vuoden 2017 aikana.

PSA Singaporen projekti on yksi Kalmarin uusista tuotekehityshankkeista, jossa toimitetaan uusia korkean teknologian ratkaisuja täysin automaattiseen terminaaliin. PSA:lle tehty uusi, täysin sähköinen ja automaattinen kuljetusvaunu täydentää Kalmarin tuotevalikoimaa älykkäässä kontinkäsittelyssä.

Kalmar on esitellyt useita innovatiivisia tuotteita aikaisemminkin, kuten automatisoidun konttilukin vuonna 2005, hybridi-kuljetuslukin vuonna 2013 ja viimeisimpänä täysin sähköisen Kalmar FastCharge(TM) ratkaisun vuonna 2015.

Tampereen teknologia- ja osaamiskeskuksessa syntyy uusia ideoita

Kalmar avasi vuonna 2012 Tampereelle teknologia- ja osaamiskeskuksen, jossa panostetaan voimakkaasti energiatehokkaiden, turvallisten ja älykkäiden koneiden sekä automaatioratkaisujen kehittämiseen.

Täysin sähköisten AGV-laitteiden toimittaminen PSA:lle vahvistaa Kalmarin asemaa konttikuljetuksissa ja satama-automaatiossa. Yrityksellä on monivuotinen kokemus erilaisten satamalaitteiden ja -palveluiden toimittamisesta Singaporeen. Yhteistyö PSA:n kanssa sisältää terminaalitraktoreiden, konttikurottajien ja tyhjien konttien käsittelylaitteiden toimittamista ja huoltopalveluita.