Osaaminen - ajankohtaista

20
Maalis
Tiedote
Keskeiset vientialat – kemia, metsä ja teknologia – tarjoavat työssäoppimis-, harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille sekä koululaisille eri puolilla Suomea. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle nuorelle tilaisuus tutustua työhön teollisuudessa.
14
Maalis
Tiedote
Kansainvälisen vertailutiedon perusteella tekniikan yliopistojen profiloituminen on alkanut tuottaa tulosta. Samanaikaisesti kilpailu osaajista ja investoinneista on koventunut. Koulutuksen on ennakoitava tulevaisuutta entistä paremmin. Yliopistojen ja yritysten kumppanuusverkostojen on oltava houkuttelevia kansainvälisesti.
08
Maalis
Tiedote
Teknologia-ala on miesvaltainen: työntekijöistä vain noin viidennes on naisia ja sama pätee opiskelijoihin ja tutkijoihin. Vaikka tytöt ja naiset käyttävät teknologiaa siinä missä pojatkin, miksi he teknologian suunnittelussa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa jäävät selkeäksi vähemmistöksi? Miten paljon menetämme, kun naisten osaaminen jää käyttämättä?
03
Helmi
Näkökulma
Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry: Suomi on kokonaisosaamisessa kymmenessä vuodessa pudonnut maailmanmestariasemastaan Pisan kärkikymmenikön häntäpäähän. Ihmettelyjen sijaan meidän on kysyttävä: mitä teemme, jotta suomalainen osaaminen on taas maailman huippua?
22
Joulu
Lausunto
Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt lausuntoa hallituksen esitysluonnoksesta ammatillisen koulutuksen uudistamiseksi.
22
Joulu
Tiedote
Monet OECD-maat ovat pystyneet nostamaan tutkimuksensa tieteellistä tasoa enemmän ja nopeammin kuin Suomi. Yritysten rahoitus yliopistojen tutkimustoiminnalle on pienentynyt. Kansainvälisen tutkimusyhteistyön lisääntyminen on merkittävin positiivinen muutos.   
15
Joulu
Lausunto
Teknologiateollisuuden lausunnossa OKM:lle keskitytään asetusluonnoksessa ehdotettuihin päätöksiin, jotka koskevat tekniikan alan tai opettajien pedagogisisten opintojen koulutusvastuita.
24
Marras
Uutinen
TeknologiaTiistai näkyy kaikkialla Suomessa - Kaakonkulmalta Lappiin. Tiistaina 29.11. ammatilliset oppilaitokset ja teknologiayritykset tekevät uuden kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen näkyväksi - innostava oppimispolku oppilaitoksesta työelämään tulevaisuuden ammattiosaajille.
26
Loka
Uutinen
Cyber Security Base MOOC-verkkokurssi on Helsingin yliopiston ja F-Securen yhteinen vastaus tietoturvaosaamisen lisääntyvään tarpeeseen. Verkkokurssi on tarkoitettu it-osaajille, jotka haluavat kehittyä alalla yhdessä sen huippujen kanssa. Se on avoin myös kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.
29
Syys
Tiedote
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Jane ja Aatos Erkon säätiö rahoittavat viittä tutkimushanketta, joissa huipputiede vauhdittaa yhteiskunnan uudistumista. Useaa hanketta johtaa uransa alkuvaiheessa oleva professori.

Sivut