Vauhtia digitalisaatioon

Digitalisaatio on läsnä lähes kaikissa tuotteissa ja palveluissa. Se tekee elämästä helpompaa, turvallisempaa ja taloudellisempaa. Yksikään teknologiayritys ei voi jättää huomioimatta nopeita toimintaympäristön muutoksia, joita digitalisaatio ja globaali alustatalous tuo mukanaan. Uudet liiketoimintamallit kannattaa ottaa käyttöön ajoissa, ennen kuin kilpailija valloittaa oman tontin.

Suomi voisi olla digitalisaation edelläkävijä. Meillä on kehittynyt infrastruktuuri, uudistumiskykyinen lainsäädäntö ja turvallinen toimintaympäristö. Olemmekin monessa digitalisaation rankinglistassa huipun tuntumassa. Silti meilläkin riittää vielä tehtävää ennen kuin digitaalinen yhteiskunta on valmis. 

Valmistavan teollisuuden – ja koko yhteiskunnan – kannattaa tarttua teollisen internetin ratkaisuihin niin tuotteiden kuin liiketoiminnan kehittämisessä. 

Suomella on mahdollisuus nousta datan kansainväliseksi turvasatamaksi. Tähän tarvitaan oikeanlaista osaamista, fiksua sääntelyä esimerkiksi tietosuojaan, tietourvallisuuteen, veroihin ja tietoliikennekaapeleihin liittyen sekä tietenkin rohkeaa asennetta uusien ratkaisujen kehittämisessä.

LISÄTIETOJA:

Ville Peltola, toimialajohtaja, Sähkö- ja tietoalat

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

 

Manufacturing Performance Days 2017 (MPD 2017) on kansainvälinen huipputason B2B-konferenssi, joka pidetään 29. - 31. toukokuuta 2017 Tampere-talossa. Tänä vuonna aiheena ovat digitalisaatio ja Outcome Economy.