Vauhtia digitalisaatioon

Digitalisaatio on tätä päivää. Se tekee elämästä helpompaa, turvallisempaa ja taloudellisempaa. Yhä useammassa tuotteessa ja palvelussa on mukana tietotekniikkaa. Yksikään teknologiayritys ei voi jättää huomioimatta nopeita toimintaympäristön muutoksia, joita digitalisaatio ja globaali alustatalous tuo mukanaan. Uudet liiketoimintamallit kannattaa ottaa käyttöön ajoissa, ennen kuin kilpailija valloittaa oman tontin. Teknologiateollisuus ry kannustaa jäseniään tarttumaan digitalisaation mahdollisuuksiin.

Suomi voisi olla digitalisaation edelläkävijä. Meillä on kehittynyt infrastruktuuri, uudistumiskykyinen lainsäädäntö ja turvallinen toimintaympäristö. Olemmekin monessa digitalisaation rankinglistassa huipun tuntumassa. Silti meilläkin riittää vielä tehtävää ennen kuin digitaalinen yhteiskunta on valmis. 

Valmistavan teollisuuden – ja koko yhteiskunnan – kannattaa tarttua teollisen internetin ratkaisuihin niin tuotteiden kuin liiketoiminnan kehittämisessä. 

Suomella on mahdollisuus nousta datan kansainväliseksi turvasatamaksi. Tähän tarvitaan oikeanlaista osaamista, fiksua sääntelyä esimerkiksi tietosuojaan, kyberturvallisuuteen, veroihin ja tietoliikennekaapeleihin liittyen sekä tietenkin rohkeaa asennetta uusien ratkaisujen kehittämisessä.

Tietotekniikka on yksi Teknologiateollisuuden viidestä päätoimialasta.  Digitalisaation parissa töitä tekevät myös tietoturvayritysten klusteri FISC ja paikkatietopalveluihin keskittyneiden yritysten klusteri FLIC.

Katso myös: