Teknologiateollisuus
Tulosta Print

Ekotehokkuudesta tuli Kone Oyj:n kilpailuvaltti


Kone valitsi vuonna 2010 tutkimus- ja tuotekehitystoimintansa painopistealueeksi ympäristövastuun ja vähensi tuottamiensa uusien hissien energiankulutusta 50 prosentilla vuoden 2006 tasoon verrattuna.


Maailman johtaviin hissi-, liukuporras- ja automaattiovivalmistajiin kuuluvassa Koneessa ympäristövastuu on konkretisoitunut tavoitteiksi, teoiksi ja tilaustason nousuksi.
Ympäristö huomioidaan laajasti koko yrityksen toiminnassa. Koneen kaikilla tuotantolaitoksilla on ISO 14001 –ympäristöhallinnanjärjestelmän sertifiointi ja KONE sai vuonna 2010 alansa ensimmäisenä yhtiönä A-luokituksen saksalaisessa VDI 4707 -energiatehokkuuden arvioinnissa.


Yritys kehitti uuden nostokoneiston ja jarrutusenergiaa talteenottavan järjestelmän, siirtyi valaistuksessa led-tekniikkaan ja valitsi tuotteilleen kierrätettäviä materiaaleja.
Toimenpiteillä Kone onnistui vähentämään tuottamiensa uusien hissien energiankulutusta 50 prosentilla vuoden 2006 tasoon verrattuna. Muutos on merkittävä, sillä hissien osuus rakennusten energiankulutuksesta on jopa 10 prosenttia, ja laitteet ovat pitkäikäisiä. Myös alihankkijat ovat sitoutuneet energiatehokkaampien laitteiden kehittämiseen.


Kone päätti myös pienentää hiilijalanjälkeään vuosittain 5 prosenttia. Kehittämistoimet näkyvät yrityksen tuloksessa. Tilaustaso oli vuoden 2010 päätteeksi korkeampi kuin koskaan aiemmin. Ekotehokkuudesta on tullut Koneen kilpailuvaltti.

Kuva: Copyright © KONE Corporation

Lisätietoa:
www.kone.com
Koneen esimerkki (pdf)

 

Päivitetty 4.3.2011.

 

 


Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014