Teknologiateollisuus
Palvelut / Koulutus ja osaava henkilöstö
Tulosta Print

 


 

I love ICT -animaatiovideo

 

Tutkimus näyttötutkintojen

työelämävaikutuksista

teknologiateollisuudessa

Koulutus ja osaava henkilöstö avainasemassa

 

Elämme maailmassa, jossa tiedon ja osaamisen, tieto- ja tietoliikenneteknologian sekä globaalisuuden merkitykset kasvavat. Maiden ja maanosien väliset rajat hämärtyvät ja häviävät niin liiketoiminnassa kuin muillakin elämän alueilla.

 

Yritysten menestyminen kansainvälisessä kilpailussa perustuu innovatiivisuuteen ja nopeuteen. On oltava askeleen edellä kilpailijoita ja uudistuttava jatkuvasti. Osaaminen sekä joustavuus ovat tällöin avainasemassa. Yrityksen ja sen henkilöstön osaamista on kehitettävä jatkuvasti. Osaamisen taso nousee kaikkialla maailmassa.

 

Suomessa nuorten ikäluokat pienenevät. Samaan aikaan teknologiateollisuudesta eläköityy joka vuosi noin 6000 henkilöä. Erityisesti kone- ja metallialan ammattiosaajista syntyy vajausta noin 1000–1500 henkilöä joka vuosi. Tarvittavan osaamisen tason noustessa myös korkea-asteen tekniikan alan osaajien tarve on kasvussa.

 

Tavoitteenamme on yhteistyössä yritysten ja sidosryhmien kanssa varmistaa, että osaaminen ja osaajat nousevat Suomessa maailmanluokkaan teknologiateollisuuden kannalta tärkeillä aloilla.

 

Strategiamme mukaisesti erityisenä tavoitteenamme on varmistaa:

 

• ammattiosaajien laatu ja saatavuus
• Aalto-yliopisto-hankkeen toteuttaminen yliopistojen uudistumisen kärkihankkeena.


Toimintaamme ohjaa yritysten edustajista muodostettu Koulutus- ja työvoimatyöryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Wärtsilä Oyj:n henkilöstöjohtaja Päivi Castrén.
 

Koulutus- ja työvoimatyöryhmä 2014

 

Palvelemme yrityksiä ajankohtaisissa tiede- ja koulutuspolitiikan kysymyksissä, koulujen kanssa tehtävän yhteistyön kehittämisessä ja tarjoamalla koululaisille, opiskelijoille ja opettajille oikeaa ja monipuolista tietoa teknologiateollisuudesta.

 

 

Lisätietoja:


Mervi Karikorpi, johtaja, Innovaatioympäristö ja uudistuminen

puh. (09) 192 3348 tai 040 741 9801
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi


Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014