Teknologiateollisuus
Tulosta Print

Kierrättäminen säästää luontoa


Kuusakosken tavoitteena on vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen kulutusta ja metallien ja muiden materiaalien valmistuksen energiankulutusta sekä kierrättää ja hyödyntää metalleja ja muita materiaaleja enemmän ja tehokkaammin.

 

Yritys purkaa, lajittelee ja murskaa markkinoilta kierrätykseen palanneet tuotteet pieniksi palasiksi. Palat ovat muovia, metalleja, kiviainesta, lasia, kumia, kuituja ja puuta, joka palaa takaisin teollisuuden raaka-aineiksi.

 

Auton materiaaleista pystytään pian hyödyntämään jopa 95 %, josta suurin osa on metalleja. Purkumateriaaleista ja rakennusjätteestä jopa 80 % voidaan hyödyntää raaka-aineina tai energiana. Kaupan, teollisuuden ja rakennusliiketoiminnan jätteiden lisäksi energiaa saadaan tuotettua erilaisista puupohjaisista aineksista, joita Kuusakoski toimittaa energiantuottajille.

 

 

Renkaita kerätään Suomessa noin 40 000 tonnia vuodessa ja niiden hyötykäyttö lähentelee 95 prosenttia. Suurin osa kierrätetyistä renkaista päätyy materiaaliksi erilaisiin maanrakennuskohteisiin, kuten salaojituksiin, maarakenteiden kevennyksiin, meluvalleihin, kaatopaikka- ja tärinän suojausrakenteisiin.
 

 

 

Lisätietoa:

www.kuusakoski.fi

Kuusakosken esimerkki (pdf)

 

 

Päivitetty 3.2.2011

 


Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014