Teknologiateollisuus
Palvelut / Liikejuridiikka
Tulosta Print

Tarjoamme liikejuridiikan palveluita

 

Tarjoamme jäsenyrityksillemme työkaluja kaupallisten sopimusten neuvotteluihin sekä avustamme sopimuksia ja kauppaoikeutta koskevissa ongelmatilanteissa. Toimialaamme kuuluvat sekä kotimaan että kansainvälisen kaupan kysymykset. Neuvomme myös muissa kaupallisiin sopimuksiin liittyvissä juridisissa kysymyksissä, kuten esim. kilpailuoikeus, tuotevastuu ja riitojen ratkaisu. Järjestämme sopimusjuridiikan koulutuksia yhteistyössä Teknologiainfo Teknova Oy:n kanssa.
 
Lisäksi seuraamme liikejuridiikkaa koskevan lainsäädännön, oikeuskäytännön ja sopimuskäytäntöjen muutoksia sekä tiedotamme niistä jäsenyrityksille. Osallistumme myös lainsäädäntöhankkeisiin antamalla lausuntoja lainsäädäntöehdotuksiin.  
 

1) Sopimusehtoja ja -malleja


Teknologiateollisuus on tunnettu yhtenäisestä kansainvälisestä sopimuskäytännöstään, joka perustuu alan eri maissa toimivien järjestöjen pitkäaikaiseen ja kiinteään yhteistyöhön. Osallistumme tähän toimintaan pohjoismaisissa ja kansainvälisissä yhteistyöjärjestöissä (mm. Orgalime). Yhteistyön tuloksena voimme tarjota jäsenyrityksille laajan kokoelman liiketoiminnan yleisiä sopimusehtoja, sopimusmalleja ja oikeudellisia selvityksiä.
 

Sopimusehtojen valintaopas

 
Sopimusehdot on koottu lyhyeen valintataulukkoon (pdf) sen mukaan, millaiseen toimitukseen ne on tarkoitettu.
Pohjoismaisten yleisten sopimusehtojen käytön ja soveltamisen helpottamiseksi ja muutosten seuraamisen avuksi on laadittu taustatiedotteet:
- Taustatietoja NL 09 -ehdoista (pdf)
- Taustatietoja NLM 10 -ehdoista (pdf)
- Taustatietoja Orgalime S2012 -ehdoista, jotka korvaavat S2000 -ehdot (pdf)
- Taustatietoja uusista Orgalime SI14 -ehdoista, jotka korvaavat SE 01 -ehdot (pdf)
 

IT2010-ehdot tietotekniikka-alan sopimusten tekemistä helpottamaan 

 

Teknologiateollisuus, Keskuskauppakamari, Ohjelmistoyrittäjät, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys sekä Tietotekniikan liitto uudistivat tietotekniikka-alan yleiset sopimusehdot vuonna 2010. Ehtojen nimeksi tuli IT2010. Lisätietoja IT2010-ehdoista: www.it2010.fi, tilaukset www.teknologiainfo.net
 

Sopimusehtoja myy Teknologiainfo Teknova Oy

 

Sopimusehtoja ja -malleja myy Teknologiateollisuus ry:n omistama Teknologiainfo Teknova Oy, julkaisumyynti puh. 09 1923 381, www.teknologiainfo.net.


Kotimaisia ja pohjoismaisia sopimusehtoja ja -malleja on saatavana pdf-muodossa (vuoden käyttöoikeuslisenssi), myös ruotsin- ja englanninkielisinä versioina.
Kansainvälisessä kaupassa käytettävien Orgalime-sopimusehtojen käyttöoikeuslisenssejä myy Orgalime. Paperimuotoiset sopimusehdot voitte tilata Teknologiainfo Teknovasta.
 

2) Sopimusoikeudellista neuvontaa jäsenyrityksille

 
Avustamme jäsenyrityksiämme sopimusten laadinnassa ja laadittujen sopimusten sisältöjen arvioinnissa. Annamme tulkinta-apua jäsenille sopimuskysymyksissä ja erimielisyystilanteissa.
 
Avustamme sopimusten laadinnassa ja laadittujen sopimusten sisältöjen arvioinnissa.
 

3) Sopimusoikeuden koulutusta jäsenyrityksille

 

Järjestämme sopimusoikeuden koulutusta jäsenyrityksillemme.  
 

Lisätietoja liikejuridiikan palveluista:
Manu Laapas, puh. 040 545 3605, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014