Teknologiateollisuus
Tulosta Print

Nokia Siemens Networks1) otti ympäristöasiat osaksi tuotekehitystään

 

Nokia Siemens Networks parantaa energiatehokkuuttaan ja pienentää hiilijalanjälkeään kehittämällä tuotteita ympäristöystävällisemmiksi ja vähentämällä energiankulutustaan.

 

Nokia Siemens Networks saa tukea ja tietoa tavoitteiden saavuttamiseksi WWF:n Climate Savers -ohjelmasta, joka tähtää kasvihuonekaasujen vähentämiseen. Yritys on pienentänyt rakennustensa sähkönkulutusta tavoitteiden mukaisesti. Energian hankinnassa painotetaan uusiutuvaa energiaa. Tavoitteiden saavuttaminen pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä vuosittain noin kahdella miljoonalla tonnilla vuoteen 2007 verrattuna.

 

Tavoitteiden myötä ympäristöasiat otettiin osaksi tutkimus- ja kehitystyötä. Ympäristön näkökulmasta ohjautunut tuotekehitys tuotti vuonna 2009 markkinoille tulleen teknologisen läpimurron, Flexi Multiradio -tukiaseman. Se on edeltäjiään pienempi, kevyempi, käytännöllisempi sekä kustannus- ja energiatehokkaampi. Innovaatio mahdollisti tuotteen markkinoinnin uusille alueille ja sai mm. CTIA:n E-Tech Greenest Innovation -palkinnon.

 

Tuote kuluttaa 80 prosenttia aiempaa vähemmän materiaalia ja 90 prosenttia käytetystä materiaalista on kierrätettävää. Se pienentää merkittävästi myös asiakkaiden energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä.


Lisätietoa:

www.nokiasiemensnetworks.com

Nokia Siemens Networks:n esimerkki (pdf)

Corporate responsibility report 2009

 

1) Nimi 2013 alkaen Nokia Solutions and Networks

 

Päivitetty 26.3.2014


Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014