Teknologiateollisuus
Tulosta Print

Kaapeliteollisuusyhdistys
 

Kaapeliteollisuusyhdistys on suomalaisen kaapeliteollisuuden toimialajärjestö. Yhdistys on eurooppalaisen toimialajärjestön EUROPACABLE n jäsen.

Yhdistys valvoo jäsentensä etuja elinkeinopolitiikan alalla ja edistää yrittäjyyttä, terveitä liiketoiminnan muotoja ja korkealaatuista tuotantoa sekä kehittää jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja kansainvälisiä yhteyksiä.

 

Kaapelien puupakkauksille kierrätysvelvoite 

 

Kaapelia valmistavien ja maahantuovien yritysten on 1.1.2008 lähtien järjestettävä puukelojen kierrätys lain vaatimalla tavalla. Suomessa valmistusta harjoittavan teollisuuden kierrätysjärjestelmät ovat kunnossa. Huolta herättää tuontia harjoittavien yritysten varautuminen uusiin kierrätysvaatimuksiin.

EU:n ympäristölainsäädäntö on olennaisesti tiukentunut ja kehitys tulee jatkumaan myös lähivuosina. Pakkauksien osalta EU on laatinut Pakkausjätedirektiivin, missä eri pakkausmateriaaleille on asetettu kierrätys- ja hyödyntämistavoitteet. Direktiivin mukaan tuottaja on vastuussa pakkausmateriaalin kierrätyksestä ja hyödyntämisestä. Tuottaja tarkoittaa niin valmistajaa kuin maahantuojaa. 

 

Puupakkauksille myönnetty siirtymäaika on päättynyt. Vuodesta 2008 alkaen niitä koskee vähintään 15 prosentin kierrätystavoite.


 

Sihteeri:

Patrick Frostell, asiantuntija, Teknologiateollisuus ry, puh. (09) 192 3386.
 

Sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

 


Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014