Teknologiateollisuus
Tulosta Print

Metallien jalostus ja Metallinjalostajat ry


Metallien jalostajat valmistavat ja jatkojalostavat metallituote-, kone-, kulkuneuvo-, rakennus- sekä elektroniikka ja sähköteollisuuden tarpeisiin teräs- ja kuparituotteita, jaloterästä, sinkkiä ja nikkeliä. Metalleja tuotetaan Suomessa 500 000 kiloa joka tunti ympäri vuoden. Näistä valmistetaan tuotteita, jotka ovat päivittäin ympärillämme; jääkaapit, pesukoneet, autot, polkupyörät, teräsrakenteet, laivat, tietokoneet, kännykät, ruokailuvälineet ja myöskin eurokolikot, joista kaikki 50, 20 ja 10 sentin kolikot on tehty suomalaisen metallinjalostuksen kehittämästä Nordic Gold -metalliseoksesta.

 

Ala kehittää tuotantoaan yhä korkeammalle jalostettuihin erikoistuotteisiin ja niihin liittyvän asiakaspalvelun suuntaan. Toiminnassa korostuu osaaminen, tietotekniikan, automaation ja uusimpien teknologioiden tehokas hyödyntäminen. Suomen metallien jalostus on tunnetusti energian ja raaka-aineiden käytössään tehokasta ja joissakin prosesseissa maailman johtava tai johtavia. Yli puolet maailman kuparista ja kolmannes nikkelistä valmistetaan suomalaisten kehittämällä ekologisella liekkisulatusmenetelmällä, joka tuottaa tarvitsemansa energian itse.

 

Kierrätys on alalla itsestään selvyys; Suomessa käytöstä poistetusta teräksestä valmistetuista tuotteista yli 90 prosenttia jalostetaan uudelleen. Kaikesta maailmassa valmistetusta kuparista 80 prosenttia kiertää edelleen.

 

Tällä sivustolla lisätietoja metallien jalostuksesta ja metallienjalostajista - klikkaa linkkejä:

* Jäsenet

* Kuvia ja tilastotietoa

* Ympäristö ja metallien jalostus

   - Päästöt ilmaan ja veteen

   - Kierrätys

   - Tuotannon sivutuotteet ja niiden käyttö

   - Ilmastonmuutos

* Opetuksen tueksi materiaalia opettajille

* Linkkejä kansainvälisten toimialayhdistysten sivuille
* Metallinjalostajien rahasto
* Teräskirja
* Metallienjalostuspäivät 2010

* Metallienjalostuspäivät 2012
Nuoret ja metallit – ilovemetals.fi

 

Metallien jalostusyrityksiä on mukana metallituotteet ja koneenrakennus –alan strategisen huippuosaamisen keskittymä FIMECCin Älykkäät ratkaisut- ja Läpimurtomateriaalit-tutkimushankkeissa. Lue lisää FIMECCin sivuilta.

 

Alan toimialayhdistys Metallinjalostajat ry on Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistys. Metallinjalostajat huolehtii yhteistyössä jäsenyritysten, muiden Suomen teollisuuden järjestöjen ja eurooppalaisten toimialayhdistysten kanssa siitä, että metallien jalostuksella on menestymisen edellytykset kansainvälisessä kilpailussa.

 

Metallinjalostajat ry:n hallitus vuonna 2014 (pdf, 1 sivu)

 

Yhteystiedot:
Metallinjalostajat ry
Eteläranta 10, PL 10, 00131 Helsinki
puhelinvaihde 09 192 31, faksi 09 624 462

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

 

Toimitusjohtaja
Mika Nykänen
puh. 09 192 3312, 040 825 7329
 

Assistentti
Leena Sorvaniemi
puh. 09 192 3380, 040 835 2760


Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014