Teknologiateollisuus
Toimialat / Metallien jalostus
Tulosta Print

Metallien jalostus

 
Toimialan Suomessa sijaitsevissa yksiköissä työskentelee 17 000 henkilöä. Yritysten liikevaihto Suomessa on 9,5 miljardia euroa.
 
Suomen metallien jalostus on tunnetusti energian ja raaka-aineiden käytössään tehokasta ja joissakin prosesseissa maailman johtavia. Yli puolet maailman kuparista ja kolmannes nikkelistä valmistetaan suomalaisten kehittämällä ekologisella liekkisulatusmenetelmällä, joka tuottaa tarvitsemansa energian itse.
 

Metallien jalostajat valmistavat ja jatkojalostavat teräs- ja kuparituotteita, jaloterästä, sinkkiä ja nikkeliä sekä valuja. Liiketoiminnassa korostuvat osaaminen, erikoistuminen, jalostusarvon nosto, uusimpien teknologioiden tehokas hyödyntäminen ja jalostusketjussa eteenpäin siirtyminen.


Metallien jalostus integroituu logististen ja palveluratkaisujen avulla yhä lähemmäs asiakkaitaan. Kierrätys on alalle itsestäänselvyys. Suomessa käytöstä poistetuista terästuotteista yli 90 prosenttia jalostetaan uudelleen. Kaikesta maailmassa valmistetusta kuparista 80 prosenttia on edelleen käytössä.

 

Lisätietoja:

Mika Nykänen, johtaja, puh. 09 192 3312 ja 040 825 7329

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

  

Metallinjalostajat ry:n sivuille

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014