Työmarkkinat - ajankohtaista

04
Huhti
Uutinen
Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat aloittamassa yhteisen tuottavuusohjelman Tuottavuutta yhdessä. Liittojen mukaan tuottavuus on keskeinen kilpailukykytekijä, ja sen vuoksi ne haluavat tukea yhdessä yritysten tuottavuuskehitystä. Keskeisessä roolissa on hyvä yhteistyö yrityksissä.
28
Maalis
Uutinen
Aktiivinen toiminta työhyvinvoinnin kehittämiseksi ja työurien pidentämiseksi jatkuu teknologiateollisuudessa. Alan työmarkkinaosapuolet ovat päättäneet jatkaa yhteistä Työkaari kantaa -hanketta nykyisen syksyllä päättyvän kauden jälkeen. Hanke on tuottanut hyviä tuloksia ja aktivoinut teknologiateollisuuden yrityksiä työhyvinvoinnin kehittämiseen.
20
Maalis
Uutinen
Varatuomari, OTM, Johanna Laine on aloittanut Teknologiateollisuus ry:n työmarkkina-asiantuntijana.
06
Maalis
Uutinen
Tavaraliikennettä keskiviikkona 7. maaliskuuta uhanneet junaliikenteen tukilakot ovat väistyneet. Lakoilla uhkasi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.
03
Maalis
Uutinen
Suomessa toimivat teollisuusyritykset ovat joutumassa jälleen kerran painostuksen ja tukilakkojen kohteiksi. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL uhkaa vaikeuttaa koko maan tavaraliikennettä 7. maaliskuuta järjestettävillä junaliikenteen tukilakoilla. Ilmoituksensa mukaan liitto vauhdittaa sopimusneuvottelujaan mm. yksityisellä sosiaalipalvelualalla.
08
Helmi
Uutinen
Ensi maanantaina 12. helmikuuta uhannut satamalakko on peruuntunut. Osapuolet hyväksyivät perjantaina sovittelija Jukka Ahtelan tekemän sovintoehdotuksen.
01
Helmi
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton poliittinen lakko pysäyttää perjantaina teknologiateollisuuden tuotannon erittäin laajasti. Työtaistelutoimet vaikuttavat myös raskaaseen prosessiteollisuuteen, mikä voi tarkoittaa näissä yrityksissä yli vuorokauden mittaisia tuotannon menetyksiä.
01
Helmi
Uutinen
Teknologiateollisuuden tuotanto uhkaa pysähtyä perjantaina erittäin laajasti poliittisten työtaistelujen vuoksi. Jos lakot toteutuvat ilmoitetussa laajuudessa, yhden työpäivän menetys on teknologiateollisuudessa noin 230 miljoonaa euroa liikevaihdolla mitaten. Lisäksi tulevat vahingot, jotka aiheutuvat mm. viennin ja tuonnin pysähtymisestä satamissa.
31
Tammi
Uutinen
Teknologiateollisuuden yritykset ovat vakavasti huolissaan siitä, miten perjantain poliittiset lakot vaikuttavat niiden asiakkaisiin. Yrityksille itselleen on tulossa suuret menetykset, mutta vaikutukset ulottuvat myös asiakkaisiin ja synnyttävät jatkossakin epäluottamusta toimitusvarmuudesta.
30
Tammi
Uutinen
Yrityksissä on herännyt paljon kysymyksiä poliittisista lakoista, jotka Teollisuusliitto järjestää perjantaina 2. helmikuuta. Oheiseen muistioon on koottu muutamia vastauksia näihin kysymyksiin.

Sivut