Teknologiateollisuus
Työmarkkina-asiat / Työvoimapolitiikka
Tulosta Print

Työvoimapolitiikka

 

Talouden taantumasta huolimatta teknologiateollisuuden yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa myös tulevaisuudessa. Vanhuuseläkkeelle jäävien määrä on tulevina vuosina 6000 - 7000 henkilöä vuodessa.

 

Onnistuneella työvoimapolitiikalla tuetaan työllistymistä, edistetään työnhakijoiden ja työpaikkojen kohtaamista sekä varmistetaan uuden työpaikan löytyminen muutosturvatilanteissa. Tulevaisuudessa on tärkeää tukea myös työperäistä maahanmuuttoa.

 

 

Työvoimapolitiikan aiheita 

 

1. Työvoima
2. Ulkomaalaiset Suomessa
3. Mitä Suomi ja erityisesti teknologiateollisuus voivat tarjota ulkomaalaisille?
 

 

Koululaisten kesäharjoitteluohjelma "Tutustu työelämään ja tienaa"

 

Tutustu työelämään ja tienaa” koululaisten kesäharjoitteluohjelma on vuodesta 1992 lähtien toteutettu peruskoululaisille ja lukiolaisille tarkoitettu työelämään tutustumisohjelma. Ohjelman tarkoituksena on tarjota koululaisille omakohtaista kokemusta teknologiateollisuuden yritysten toiminnasta, niissä esiintyvistä eri työtehtävistä, henkilöstörakenteesta, yhteistyömuodoista ja alan tarjoamista mahdollisuuksista sekä antaa koululaisille mahdollisuuden tehdä heille sopivaa  

 

Teknologiateollisuus on sopinut yhdessä Metallityöväen Liiton, Ammattiliitto Pro:n sekä Tietoalan toimihenkilöiden ja Ylemmät toimihenkilöt YTN kanssa harjoitteluohjelmasta vuosille 2014-2016.

 

Kaksi viikkoa tai kymmenen päivää kestävän harjoitteluohjelman kertakaikkisena palkkiona

maksetaan 335 euroa.

 

Lisätietoja: Apulaisjohtaja Ari Sipilä, puh. 040-7339 688

 

 

Kesätyö- ja harjoittelupaikat MyTech-palvelun Kesätyöt-osioon

  

Jäsenyritysten kesätyö- ja harjoittelupaikkahaut linkitetään MyTech-verkkopalvelun Kesätyöt-osioon. Näin helpotamme koululaisten ja opiskelijoiden kesätöiden etsintää – yhdessä paikassa linkit tuhansiin hakuihin ympäri Suomen.

 

Pitkä lista kesätöitä ja harjoittelupaikkoja tarjoavia yrityksiä vahvistaa koululaisten ja opiskelijoiden uskoa tulevaisuuteen teknologiateollisuuden yrityksissä.

 

Lisätietoja: Johtava asiantuntija Birgitta Ruuti
(09) 192 3365 tai 040 581 8603

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

 

 

Jaa linkki

 
 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014