Teknologiateollisuus
Uutishuone

Toimitusjohtajablogi


Toimitusjohtajablogissa Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen ja jäsenyritysten toimitusjohtajat kirjoittavat ajankohtaisista aiheista omasta näkökulmastaan.
2.5.2012 Suomi verkkolaskutuksen edelläkävijäksi

Tulosta Print
Jorma Turunen 2.5.2012

Suomi verkkolaskutuksen edelläkävijäksi


Tulevaisuudessa työikäistä väestöä on entistä vähemmän ja työn tuottavuuden on oltava korkealla tasolla, jotta hyvinvointi saadaan maksetuksi. Työn sisältöä pitää myös muuttaa ajan mukana: nuoret ovat tottuneet sähköisiin palveluihin, eivätkä antiikkisiksi koetut työtehtävät houkuttele. Manuaalisen työn vähentyessä työvoimaa myös vapautuu analyyttisempiin tehtäviin.

 

Verkkolaskutus on omalta osaltaan tärkeä askel kestävän kehityksen ja digitalisoitumisen tiellä. Verkkolasku säilyy konekielisenä koko laskutuksen ajan, ja laskun lähettäjä ja vastaanottaja hyötyvät sekä ajallisesti että taloudellisesti: Myyjällä ei ole enää tulostus- eikä postituskustannuksia, lasku tulee perille nopeammin, ja lisäksi on sähköinen arkistointimahdollisuus. Laskun saajan ei tarvitse kirjata laskua manuaalisesti järjestelmään, eikä tule tallennusvirheitä. Puhutaan jopa miljardiluokan vuosittaisista säästöistä, jos yritykset siirtyvät kautta linjan käyttämään verkkolaskuja.

 

Pk-yritykset yritykset hoitavat laskutuksen edelleen usein paperilla. Osa suuryrityksistä ei kuitenkaan enää ota vastaan paperilaskuja. Pienten yritystenkin kannattaa asettaa paperilaskuille takaraja, ja kertoa tästä selkeästi yhteistyökumppaneille.

 

Tuottavampaan työhön

 

Verkkolaskun myötä taloushallinnon asiantuntijat pääsevät laskemaan kannattavuuksia ja investointeja, tekemään tilastollisia analyysejä tai arvioimaan skenaarioita pelkän raportoinnin ja arkistoinnin sijaan.

 

Paperin tuhlauksen vähentyminen on myös hyvä asia ympäristön kannalta: verkkolaskun hiilijalanjälki on keskimäärin vain noin kolmasosa paperilaskun hiilijalanjäljestä.

 

Verkkolasku on myös imagokysymys niin yksittäisille yrityksille kuin koko maalle. Verkkolaskun käyttö kasvaa Suomessa hyvää vauhtia, ja meillä on nyt tilaisuus näyttää mallia muille maille.

 

Teknologiateollisuus ry on strategiansa mukaisesti ”vaikuttavin suunnannäyttäjä”. 1.7.2012 lähtien otamme vastaan vain verkkolaskuja meille palveluja tuottavilta yhteistyökumppaneilta. Muidenkin kannattaa hyödyntää verkkolaskutuksen potentiaali mahdollisimman nopeasti.

 

Jorma Turunen
Toimitusjohtaja
 


Jaa linkki


« Takaisin
 
 

Lisää kommentti

 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014