Teknologiateollisuus
Uutishuone

Tiedotteet29.5.2012 Tiukat kemikaaliasetukset vaarantavat työpaikkoja

29.5.2012 Kemikaalilainsäädäntö Euroopassa kiristyy - missä mennään Kiinassa ja Intiassa?

25.5.2012 Hyvitysmaksulle pitää hakea yksinkertaisempi malli

23.5.2012 Kaivosteollisuus suunnittelee merkittäviä lisäyksiä henkilöstöönsä

22.5.2012 Putkiremonttien määrä tuplaantuu ensi vuosikymmenellä

10.5.2012 Kasettimaksu vaarantaa työpaikat ja sisällöntuotannon

3.5.2012 Takapakkia paikallisessa sopimisessa

3.5.2012 Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät 2/2012: Rakennemuutos jatkuu - tilauksissa notkahdus alas

Tulosta Print
29.5.2012

Kemikaalilainsäädäntö Euroopassa kiristyy - missä mennään Kiinassa ja Intiassa?


Globaaleilla markkinoilla toimivat suomalaiset teknologiateollisuuden yritykset tarvitsevat yhä enemmän tietoa ympäristölainsäädännöstä ja erityisesti kemikaalilainsäädännöstä kansainvälisesti. Euroopassa lainsäädäntö on yhtenäistä ja yrityksille vaativaa. Muualla käytännöt ovat hajanaisempia, mutta hyvät eurooppalaiset käytännöt leviävät muuallekin ja luovat samalla suomalaisille yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Teknologiateollisuus selvitti kansainvälisesti toimivien suomalaisyritysten pyynnöstä ympäristölainsäädännön kehitystä Kiinassa ja Intiassa. Selvitykset toteutti Finpro, joka esitteli selvitysten tuloksia 29.5. seminaarissa REACH, RoHS ja GHS – Ajankohtaista Kiinassa, Intiassa ja EU:ssa.

 

Kiinassa ympäristöasioihin kiinnitetään paljon huomiota ja kemikaalilainsäädäntö lähestyy eurooppalaista tasoa. Tähän vaikuttavat Kiinan teollisen tuotannon voimakas kehittyminen sekä maan vientimarkkinoiden tärkeys.

 

Intian vientimarkkinat ovat vasta kehittymässä. Kemikaalilainsäädäntö on hajanaisempaa ja usein myös suomalaisille yrityksille haasteellista seurata.

 

Sekä Kiina että Intia ovat suomalaisten yritysten tärkeää markkina-aluetta, ja monilla yrityksillä on näissä maissa toimintaa, joka vaatii tietoa ympäristöasioista. Paikallisella ympäristölainsäädännöllä on merkitystä, kun suomalaiset yritykset suunnittelevat tuotteiden vientiä, materiaalien ja osakokoonpanojen tuontia tai tuotannon käynnistämistä Kiinassa tai Intiassa.

 

"Kemikaalilainsäädäntö tuo suomalaisille yrityksille globaaleilla markkinoilla sekä haasteita että mahdollisuuksia. Selvitimme kansainvälisesti toimivien suomalaisyritysten pyynnöstä ympäristölainsäädännön kehitystä Kiinassa ja Intiassa, että yritysten olisi helpompi toimia ja tehdä päätöksiä", kertoo Teknologiateollisuus ry:n kestävän kehityksen ryhmän päällikkö Pirjo Kaivos.

 

Teknologiateollisuuden kestävän kehityksen ryhmä ennakoi, seuraa ja vaikuttaa yritysten kannalta keskeiseen ympäristölainsäädäntöön. Lisäksi ryhmä edistää ympäristöteknologian kehittämistä ja hyödyntämistä. Teknologiateollisuus toimii tiiviissä yhteistyössä jäsenyritystensä ja sidosryhmiensä kanssa.

 

Lisätietoja:

Pirjo Kaivos, kestävän kehityksen ryhmäpäällikkö, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 540 1796

Mia Nores-Korkeamäki, asiantuntija, Teknologiateollisuus ry, puh. 044 330 0928

Eija Tynkkynen, Pekingin vientikeskuksen päällikkö, Finpro, puh. 040 522 8507


Jaa linkki

 

Extranet
Muista kirjautumiseni tässä tietokoneessa.
 

Unohtuiko salasana?
Hae tunnuksia

Toimipisteet

 

Suhdanteet ja tilastotTeknologiateollisuus ry, Eteläranta 10, PL 10, 00131 HELSINKI, Puh. (09) 192 31, faksi (09) 624 462 Copyright (c) Teknologiateollisuus ry 2014