Artikkelit

19
Maalis
2019
Artikkeli
Suomi on pudonnut pahasti kilpailijamaiden vauhdista, kun verrataan julkista TKI-rahoitusta. Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa käyttää voimakkaan puheenvuoron julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen puolesta.
13
Helmi
2019
Artikkeli
Koodaajat viihtyvät itseohjautuvissa tiimeissä. Osaamisen kehittäminen on jatkuvaa ja dynaamista.
12
Helmi
2019
Artikkeli
Kavikan omistajan, yrittäjä Jouni Lievosen mielestä pk-yritysten kansainvälistymiseen ja vientiin liittyy paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.
08
Helmi
2019
Artikkeli
Digitalouden verotuksesta käydään kovaa painia monella rintamalla. Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD julkisti omia linjauksiaan tammikuun lopulla ja kerää näkemyksiinsä palautetta nopealla aikataululla. Samaan aikaan EU:n komissio puskee eteenpäin omaa esitystään digiverosta, kirjoittaa johtava asiantuntija Maria Volanen Teknologiateollisuus ry:stä.
07
Helmi
2019
Artikkeli
Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksen mukaan mielikuva ammatillisesta koulutuksesta on pääsääntöisesti myönteinen kaikissa tutkimuksen kohderyhmissä. Arvostus ammatillista koulutusta kohtaan on kuitenkin hieman laskenut ysiluokkalaisten keskuudessa. Teknologiateollisuudessa on tekeillä selvitys, jossa etsitään parhaita käytäntöjä innostuneiden ja osaavien opiskelijoiden saamiseksi ammatilliseen koulutukseen.
22
Tammi
2019
Artikkeli
Suomalaisen vientiteollisuuden liitot lähtivät tammikuun 16. päivänä yhteiselle eduskuntavaalikiertueelle. Kemianteollisuus, Metsäteollisuus, Teknologiateollisuus, Paperiliitto ja Teollisuusliitto tapaavat kansanedustajaehdokkaita yhteensä 16 paikkakunnalla Suomessa. Kiertue käynnistyi Helsingistä, jossa paikalle oli tullut useita kymmeniä ehdokkaita Uudeltamaalta. Kiertue päättyy maaliskuussa.
21
Tammi
2019
Artikkeli
Sastamalalainen Lojer on kulkenut pitkän matkan Vammalan Konepajasta nykyiseksi kansainvälisillä markkinoilla toimivaksi yhtiöksi. Sadassa vuodessa moni asia on muuttunut, mutta kaksi pysyy: menestystä ei synny ilman hyviä tuotteita ja aktiivista yrittäjyyttä.
14
Joulu
2018
Artikkeli
Aivotutkija Katri Saarikivi painottaa empatian merkitystä digiajan työelämässä. Hänen mukaansa ihmiskeskeisyys johtaa parempaan tuottavuuteen.
11
Joulu
2018
Artikkeli
Energian tehokas käyttö parantaa yritystoiminnan kannattavuutta ja mahdollistaa kestävän kehityksen mukaisen tuotannon. Suomessa on kaikkiaan jo lähes 500 yritystä, jotka ovat solmineet vapaaehtoisen energiatehokkuussopimuksen ja sitoutuneet tehostamaan energiankäyttöään.
22
Marras
2018
Artikkeli
Teknologiateollisuuden hallituksen vuoden 2019 puheenjohtajaksi on valittu Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen.

Sivut