Digibarometri 2019 -julkaisuseminaari

Tilaisuudet ja seminaarit
Musiikkitalo, Helsinki
Tiistai, 11. Kesäkuu 2019 - 8:30

 

Tervetuloa maksuttomaan julkaisutapahtumaan tiistaina 11.6. klo 8.30-11.30 Musiikkitalolla, Helsingissä. Tapahtuma alkaa aamiaisella klo 8.30 ja seminaari alkaa klo 9.00.

Voit seurata myös live-striimiä osoitteessa https://tv.streamfabriken.com/digibarometri-2019-julkaisuseminaari

 

Digibarometrissä vertaillaan 22 maan digitalisoitumisen edellytyksiä ja toteutumista kolmella eri sektorilla: yrityksissä, kansalaisten elämässä ja julkisella sektorilla. Digibarometri 2019 julkaistaan Suomen digitaalista asentoa kuvaavassa ja ennustavassa seminaarissa 11.6.2019 Musiikkitalolla Helsingissä.

Viime vuosina Suomi on ollut 22 maan välisessä vertailussa sijoilla 1-3, ja kärkipaikasta Suomen kanssa ovat perinteisesti olleet kisaamassa muut Pohjoismaat. Viime vuonna Suomi sijoittui kolmanneksi Norjan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Miten tilanne on kehittynyt vuodesta 2018?

Digibarometri 2019 tulokset tulkitsee meille ETLAn johtava tutkija ja Aalto yliopiston työelämäprofessori Timo Seppälä.

Digibarometrin 2019 teemaosassa sukelletaan tänä vuonna datan hyödyntämiseen aloittain. Kuulemme muun muassa Stora Enson Emerging Technology Center of Excellence -vastaavan Pasi Kulmalan näkemyksiä, miten massadatalla ja uudella teknologialla tuetaan yli 10 miljardin euron liiketoiminnan kannattavaa kasvua globaalisti.

Tilaisuudessa julkaistaan myös uusin versio Suomen Tekoälykiihdyttämön virallisesta listauksesta Suomen parhaista tekoälyä kehittävistä yrityksistä. Antti Poikola, Suomen Tekoälykiihdyttämö, avaa millaiseen suuntaan maamme tekoälykenttä on liikkunut ja mitkä suomalaiset yritykset valikoituvat nyt listaukseen.

Ohjelma www.digibarometri.fi –sivustolla.

Digibarometri-tutkimuksen takana ovat Business Finland, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, liikenne- ja viestintäministeriö, Ohjelmisto- ja e-business ja Teknologiateollisuus sekä tutkimuksen toteuttajana Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA.