Veli Matti Kuisma

Tarinoita leiritulien ääressä

Pari vuotta sitten Teknologiateollisuus ry sytytti Leiritulet. Näistä ehkä tunnetuin on teollisen internetin foorumi (FIIF). Teollisen internetin foorumi (www.fiif.fi) on kerännyt mukaan 255 organisaatiota ja 705 henkilöä. FIIFin tavoitteena on parantaa tuottavuutta arvoketjuissa teollisen internetin avulla, luoda uusia tuotteita ja palveluita sekä törmäyttää ICT-toimijoita ja perinteisiä teknologiayrityksiä. Foorumi on avoin kaikille yrityksille pientä jäsenmaksua vastaan. FIIFin toiminnassa keskeistä ovat JAMit ja HOT SPOTit. Jameja järjestetään 3–4 vuodessa. Näissä asiantuntijat ja yritysten edustajat kohtaavat sekä esittelevät ratkaisuja, ideoivat uusia ratkaisuja ja jakavat tietoa. Tämä edistää koko arvoketjun kehittämistä. Jameihin osallistuu henkilöitä pienistä start-upeista suuryritysten edustajiin.

Toinen merkittävä Leirituli-hanke on Teknologiateollisuuden käynnistämä Kasvuryhmä (www.kasvuryhmä.fi). Kasvuryhmässä on lähes 200 keskisuuren yrityksen omistajaa, toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajaa. Kasvuryhmässä nyt mukana olevien 187 yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2014 12,9 miljardia euroa, vuonna 2015 14 miljardia euroa ja vuonna 2016 päästäneen jo lähelle 16 miljardia euroa (uutisia on luvassa tarkemmin toukokuun alussa). Kasvuryhmän yritysten tavoitteena on luoda uutta liikevaihtoa 12 miljardilla eurolla vuoteen 2020 mennessä. Kasvuryhmän jäsenet auttavat toisiaan kasvamaan maailmaa muuttaviksi menestystarinoiksi.

Kasvuryhmän jäsenet auttavat toisiaan kasvamaan menestystarinoiksi.

Teknologiateollisuuden Leiritulet ovat mukana myös monissa muissa pienemmissä teknologiateollisuuden yrityksiä kehittävissä hankkeissa. Itse olen ollut viimeisen 8 vuoden aikana noin 30 hankkeen ohjaus- tai johtoryhmässä. Olen kommentoinut lähes 60 hankkeen suunnitelmia. Leiritulet käynnistävät, edistävät ja vaikuttavat kehittämishankkeiden sisältöön ja toteutukseen.

Teknologiateollisuus on mukana strategisena partnerina Tampereella järjestettävässä Euroopan suurimmassa kansainvälisessä konferenssissa, Manufacturing Performance Days:ssä. MPD järjestetään kuudennen kerran Tampere Talolla 29.5.–31.5.2017 teemalla "Towards Outcome Economy". Tilaisuuteen odotetaan jopa 900 osallistujaa. MPD:n ohjelma on taas vaikuttava. Tämä erittäin arvostettu tapahtuma kokoaa yhteen kansainvälisesti tunnustettuja asiantuntijoita, yritysjohtajia ja vaikuttajia. Tiedemaailma ja teollisuuden edustajat vaihtavat parhaita käytäntöjä ja solmivat suhteita. Konferenssissa esitellään uusia liiketoimintakonsepteja sekä tieteen ja teknologian läpimurtoja. MPD tarjoaa loistavan mahdollisuuden tapaamisiin ja verkottumiseen.

 

Veli Matti Kuisma

 

Kommentit (0)