Jorma Turunen

Elämä on jatkuvaa oppimista

Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Risto Siilasmaa korostaa, että maailma ei tule jatkossa muuttumaan yhtä hitaasti, kuin se muuttuu tänä päivänä. Eksponentiaalisten ilmiöiden edessä olemme jatkuvasti tekemässä bisnespäätöksiä jälkijunassa.

Tulevaisuuden tutkija Ilkka Halava kertoo havainnollisen esimerkin ajalta, jolloin sähkö alkoi yleistyä: kynttilän valon loisteessa jouduttiin miettimään erilaisia skenaarioita siitä, millä tavalla sähkön tulo muuttaa maailmaa. Nyt ollaan samankaltaisessa tilanteessa tekoälyn ja robotisaation yleistyessä.

Maailmassa tapahtuu paljon mielenkiintoisia asioita yhtä aikaa. Näistä monesta pitäisi ymmärtää riittävästi, jotta pysyisi ajan tasalla. Omalla kohdallani oivalsin viime kesänä, että sinänsä mahtava työni näköalapaikalla Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtajana vie minulta paljon energiaa, enkä pysty käyttämään haluamaani määrää aikaa uuden oppimiseen ja itseni kehittämiseen. Ratkaisu nykytyöstä luopumisesta uuden oppimisen hyväksi oli oma Jaakobin painini, jossa lopulta selätin itseni: syntyi päätös keskittyä uuden oppimiseen yritysten hallitustyössä ja jatko-opiskeluun.

Oloni on nyt samalla kertaa rauhallinen ja innostuneen odottava. Rauhallinen siksi, että tiedän Teknologiateollisuus ry:n jäävän erinomaisiin Jaakko Hirvolan ja johtoryhmäni käsiin, ja innostuneen odottava siksi, että odotan, mitä tulevaisuus tuo tulleessaan, kun 1.7. aloitan uudessa työssäni oman itseni palveluksessa.

Hyvät teknologiateollisuuden yritysjohtajat ja arvoisat muut yhteistyökumppanini: nöyrä kiitokseni yhteisistä yli kahdeksan vuoden yhteisestä matkasta!

Jorma Turunen

Kirjoittaja on Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja. Hän lopettaa tehtävässään 30.6.2018.

Kommentit (0)