Uutiset

16
Marras
2018
Artikkeli
Ilmastonmuutos, pakolaisongelmat, muovit vesilintujen vatsassa, kauppasota. Maailman ongelmat ovat yhtä paremmin meidän kaikkien tiedossa. Tiedon lisääntyminen on hyvä asia, vaikka tiedot sinällään eivät aina olisi hyviä. Kun tiedämme, mitä ja missä ongelmat ovat, voimme tarttua niihin ja ennen kaikkea hakea niihin ratkaisuja. Tästä muistutettiin myös valimo- ja konepajayhtiö Leino Groupin 120-vuotisjuhlaseminaarissa, jonka teemana oli vastuunkantajat.
12
Marras
2018
Artikkeli
Työryhmän ehdottamat muutokset korkeakoulujen ohjaukseen ja rahoitukseen lisäävät korkeakoulujen mahdollisuuksia kehittää ja uudistaa toimintaansa strategisesti toimintaympäristön muutokset huomioiden.
08
Marras
2018
Uutinen
HundrED Plus -hanke selvittää yhteistyössä Teknologiateollisuuden ja ammatillisten oppilaitosten kanssa, mitkä toimenpiteet ovat toimineet eri maissa teknologia-alojen ammattiopintojen vetovoimaisuuden lisäämisessä. Tarkoituksena on etsiä näistä Suomen oloihin sopivimmat.
06
Marras
2018
Uutinen
Poliittiset päätökset Euroopan komission valmistelemasta digiverosta ovat siirtymässä joulukuun alussa pidettävään valtiovarainministerien Ecofin-kokoukseen. Teknologiateollisuuden saamien tietojen mukaan komission ehdotuksessa on edelleen niin paljon suuria avoimia kysymyksiä, että asiasta ei löytyne sopua vielä tänään 6.11.2018.
06
Marras
2018
Lausunto
Teknologiateollisuus kannattaa liikenne- ja viestintäministeriölle antamassaan lausunnossa sähköisen tunnistamisen kehittämistä.
31
Loka
2018
Uutinen
Suuri joukko Euroopan johtavia yrityksiä vetoaa eurooppalaisiin valtiovarainministereihin, jotta EU lopettaisi erillisen digiveron valmistelun ja hakisi digitalisoituvan talouden verottamisesta yhteistä ratkaisua OECD:n kanssa. Tavoitteena tulee olla globaali ratkaisu eikä EU:n kaavailema oma digivero.
30
Loka
2018
Uutinen
18-vuotiaat lukiolaiset Oliver Palonkorpi ja Nuutti Liukko pääsivät päivän ajaksi seuraamaan, millaista on johtajan työ Teknologiateollisuudessa osana NY Job Shadow -ohjelmaa.
30
Loka
2018
Lausunto
Lausuntokierroksella oleva tietopolitiikan selonteko käsittelee oikeita asioita, mutta linjaukset kaipaavat vielä täsmentämistä.
26
Loka
2018
Tiedote
Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle on toiveikas, että viikkoja jatkunut poliittinen riita pienten yritysten irtisanomisperusteista ratkeaa. Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava arvioivat perjantaina maan hallituksen uutta ehdotusta irtisanomissuojaa koskevasta laista. Kaikki poliittiset työtaistelutoimet keskeytyvät toistaiseksi.
26
Loka
2018
Tiedote
Maailmantalouden kasvun hidastuminen näkyy teknologiateollisuuden yritysten markkinatilanteessa. Yritysten liikevaihto kasvaa edelleen, mutta uusien tilausten arvo ei ole noussut alkuvuoden jälkeen. Syksyn aikana myös tarjouspyyntöjen kasvu on pysähtynyt, mikä ennakoi tuleville kuukausille viimeaikaista heikompaa talouskehitystä. Puolet Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksistä on edelleen tappiollisia tai heikosti kannattavia.