Uutiset

10
Joulu
2018
Uutinen
Komission ehdottama digivero eli digitaalisen liiketoiminnan vero ei etene ainakaan toistaiseksi. Ehdotus siirrettiin sivuun valtiovarainministerien Ecofin-kokouksessa joulukuun alussa. Ranska ja Saksa tekivät sen sijaan uuden ehdotuksen, jossa esitetään digiveron tilalle online-mainostoiminnan verotusta sekä minimiveroa. Jälkimmäinen koskisi kaikkea yritystoimintaa, ei vain digitaaliseksi katsottua liiketoimintaa.
07
Joulu
2018
Uutinen
Ohjelman tavoitteena on nostaa Euroopan tekoälyinvestointien taso 20 miljardiin euroon 2030-luvulla
05
Joulu
2018
Uutinen
Reaaliaikatalouden RTECO-hankkeen eKuitti-haasteessa koodaritiimit kehittivät uusia ratkaisuja ja sovelluksia eKuitti-datan ympärille. Voittajatiimin ideoima hintavertailusovellus hyödyntää reaaliaikaista kuittidataa.
29
Marras
2018
Tiedote
Teknologiateollisuuden Tekoälykiihdyttämön kuratoitu AI Landscape -listaus julkistettiin tänään. 15 suomalaisyritystä täytti tekoälyratkaisuja tarjoavan huippuyrityksen kriteerit.
28
Marras
2018
Uutinen
Tänään julkaistun komission pitkän aikavälin ilmastostrategian mukaan 1,5 asteen tavoite on mahdollinen. Sen saavuttaminen vaatii ripeämpiä toimia globaalisti.
28
Marras
2018
Tiedote
Vientiteollisuuden yrityksillä on jopa suurempi vaikutus Suomen kansantalouteen kuin on aiemmin arvioitu. Tuoreen selvityksen mukaan vientiteollisuuden yritykset luovat suoraan ja välillisesti yli 46 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Lähes 1,1 miljoonalla suomalaisella on työpaikka vientiteollisuuden ansiosta. Kymmenen työpaikkaa vientiteollisuudessa luo 13 työpaikkaa muilla toimialoilla.
22
Marras
2018
Tiedote
Suomalainen eKuitti-ekosysteemi kehitti ensimmäisenä maailmassa teknisen ja toiminnallisen ohjeistuksen eKuitin käyttöönottoon ja palvelujen kehittämiseen.
22
Marras
2018
Tiedote
Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtajana Miettinen jatkaa edeltäjänsä Risto Siilasmaan viitoittamalla polulla, jossa kaikkea vaikuttajaorganisaation tekemistä ja toimintaa ohjaa Suomen pitkäaikainen etu.
22
Marras
2018
Uutinen
Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelmassa yläkoululais- ja lukiolaisryhmät perehtyvät teknologiateemoihin oppituntien lisäksi opintokäynneillä yritykseen ja korkeakouluun. Ohjelma on saanut suuren suosion kouluissa, ja mukaan kaivataan nyt lisää teknologiayrityksiä. Yrityksille MyTech-ohjelma tarjoaa kätevän konseptin kouluyhteistyöhön.
22
Marras
2018
Artikkeli
Teknologiateollisuuden hallituksen vuoden 2019 puheenjohtajaksi on valittu Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen.