Antti Nyqvist aloittanut Digipoolin valmiuspäällikkönä

Uutinen
Digipooli on digitaalisen yhteiskunnan varautumista edistävä yritysten ja viranomaisten yhteistoimintaelin.

Valmiuspäällikkö Antti Nyqvist on aloittanut Digipoolin poolisihteerinä 12.9.2018. Digipooli on digitaalisen yhteiskunnan varautumista edistävä yritysten ja viranomaisten yhteistoimintaelin, jonka tavoitteena on turvata yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeistä digitaalista infrastruktuuria ja informaatioprosesseja sekä näiden hyödyntämistä kriittisissä toiminnoissa kaikissa turvallisuustilanteissa. Digipooli toimii Teknologiateollisuus ry:n tiloissa Etelärannassa.

–  Yksi digipoolin keskeisiä tehtäviä on kriittisen infrastruktuurin kyberturvallisuuden parantaminen. Antin laaja kokemus auttaa häntä varmasti menestymään tässä tärkeässä tehtävässä, Teknologiateollisuus ry:n digitalisaatiojohtaja Ville Peltola sanoo.

Digipooli osallistuu huoltovarmuuden turvaamiseksi digitaalisen yhteiskunnan toimintaedellytysten varmistamiseen, tukee ja ohjaa digitaalista yhteiskuntaa toteuttavien yritysten varautumista sekä edistää digitaalisten palvelujen turvallista käyttöä. Poolin valmiuspäällikkö toimii tehtävässään Digipoolin johtoryhmän, Teknologiateollisuus ry:n ja Huoltovarmuuskeskuksen ohjauksessa.

– Astun innolla uusien haasteiden pariin, joissa voin hyödyntää aiempaa kokemustani monipuolisesti. Vuosien saatossa tutuksi ovat tulleet niin julkisen kuin yksityisen puolen it-projektit sekä erilaiset tietoturvakriittiset hankkeet, Antti Nyqvist toteaa.

Antti NyqvistLisätiedot:

Antti Nyqvist, @Nyyrman

Valmiuspäällikkö, Digipooli

040 861 9446, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fiVille Peltola, @villepeltola

Digitalisaatiojohtaja, Teknologiateollisuus ry

040 553 9941, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi


Huoltovarmuutta kehitetään yhteiskunnan kannalta kriittisten yritysten ja viranomaisten välillä toimialakohtaisissa pooleissa, jotka muodostavat varautumisen yhteistoimintaverkoston. Työ- ja elinkeinoministeriön alainen Huoltovarmuuskeskus tukee ja ohjaa tätä yhteistyötä. Lisätietoa: huoltovarmuus.fi

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttajaorganisaatio, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä.