EU-tiimimme vahvistuu: Akseli Koskela Teknologiateollisuuden EU-vaikuttamisen asiantuntijaksi

Tiedote
Koskela siirtyy maaliskuussa alkavaan tehtäväänsä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

EU-vaikuttamisemme vahvistuu entisestään maaliskuussa, kun VTM Akseli Koskela (38) aloittaa Teknologiateollisuuden EU-vaikuttamisen asiantuntijana. Hän siirtyy Teknologiateollisuuteen työ- ja elinkeinoministeriöstä, missä hän on työskennellyt elinkeinoministerin EU- ja kansainvälisistä asioista vastaavana virkamiessihteerinä. Aiemmin Koskela on toiminut mm. työministerin virkamiesavustajana sekä monipuolisissa asiantuntijatehtävissä eri ministeriöissä.

Akseli Koskela

- Olen erittäin iloinen, että saamme Akselin kaltaisen huippuosaajan ja pitkän linjan EU-vaikuttajan joukkueeseemme. Hän tuo Teknologiateollisuuteen arvokasta kokemusta ja laajan yhteistyöverkoston sekä Suomessa että EU:ssa, sanoo johtaja Matti Mannonen Teknologiateollisuudesta. Alkanut vuosi on EU-politiikassa Suomelle supervuosi eurovaalien, uuden komission ja EU-puheenjohtajuuskauden myötä. - Pystymme jatkossa Akselin avulla vaikuttamaan paremmin Suomen kaltaisen pienen, fiksun ja vientivetoisen kansantalouden kannalta kriittisiin politiikkalinjauksiin EU:ssa, Mannonen toteaa. 

Koskela hyppää uuteen tehtäväänsä innolla. - EU on monenlaisten haasteiden edessä. Tavoitteellinen EU-vaikuttaminen vaatii Suomelta pieneltä jäsenmaalta pitkäjänteistä työtä, Akseli Koskela kuvailee. - Eteeni on usein tullut huoli siitä, että elinkeinoelämä ja elinkeinopolitiikka eivät kohtaa tarpeeksi EU-päätöksenteossa. Tätä rakoa yritän omalta osaltani kuroa umpeen.

Koskela aloittaa tehtävässään 1.3.2019 ja raportoi innovaatio- ja talouspolitiikan johtaja Matti Mannoselle.Lisätietoja:

Matti Mannonen, @mannonen_matti

Johtaja, Innovaatiot ja talous, Teknologiateollisuus

puh. 040 544 7047

Akseli Koskela, @ak5eli

EU-vaikuttamisen asiantuntija (1.3.2019 alkaen), Teknologiateollisuus

puh. 046 923 2584