Juhani Lehti palkittiin Teknologiateollisuuden Vuoden Nuorena Johtajana

Tiedote
Tampereen Konepajat Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Juhani Lehti valittiin tänään Teknologiateollisuuden Vuoden Nuoreksi Johtajaksi vuosimallia 2015. Hän on johtamisellaan mullistanut perinteisen teollisuuden kenttää.

Juhani Lehti on kasvattanut alle kymmenessä vuodessa kahdesta pienestä sorvaamosta yli 200 henkeä työllistävän konsernin ja nostanut kannattavuuden hyväksi. Hänen johtamisensa lähtökohtana on ollut vastuun jakaminen, ihmisiin luottaminen ja avoimuus, kuvaili voittajaa valitsijaraadin puheenjohtaja, Normetin hallituksen puheenjohtaja Aaro Cantell. Palkinto jaettiin tänään Teknologiateollisuuden Nuoret Johtajat -tilaisuudessa Helsingissä.

– Lehti on myös tuonut positiivista johtamiskulttuuria perinteisesti konservatiiviselle toimialalle ja toiminut tässä hyvänä esikuvana muille, Cantell jatkoi.


Teknologiateollisuuden Vuoden Nuori Johtaja -palkitut: Tuomas Syrjänen (vas.), Juhani Lehti ja Susanne Lehtinen

Teknologiateollisuuden Vuoden Nuoren Johtaja saa palkinnoksi 5 000 euron rahapalkinnon sekä First Class Ticketin vuoden 2016 Nordic Business Forumiin. Tunnustus jaettiin nyt toista kertaa. Viime vuonna palkinto meni KONE Hissit Oy:n toimitusjohtaja Heikki Haasmaalle.

Raati jakoi tänä vuonna myös kaksi kunniamainintaa, jotka menivät Futurice Oy:n toimitusjohtajalle Tuomas Syrjäselle ja  Helvar Oy Ab:n Marketing Directorille Susanne Lehtiselle. Kumpikin kunniamainittu saa 1 000 euron rahapalkinnon. 

Teknologiateollisuus ry on pääyhteistyökumppanina Suomen Nuorkauppakamarien Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa, jonka teknologia-alojen ehdokkaista Teknologiateollisuuden palkitut johtajat valittiin. Ehdokkaat ovat alle 40-vuotiaita johtajia, joilla on näyttöjä visionäärisestä johtamisesta ja kyvystä innostaa muita.

Voittajat valitsi Teknologiateollisuus ry:n Young Leaders of Technology Industries -ohjelman ohjausryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Aaro Cantell (Normet). Ryhmän muut jäsenet ovat Mervi Karikorpi (Teknologiateollisuus ry), Satu Krohns (Abloy), Marjo Miettinen (EM Group) sekä Juho Nummela (Ponsse).

– Ohjausryhmä painotti valinnassaan ansioita yritystoiminnan kasvun ja uudistumisen johtamisessa ja kykyä innostaa muita kestävän kasvun tavoitteisiin oman sisäisen palon lisäksi. Uskomme, että globaalissa verkostotaloudessa johtamisen merkitys eri ulottuvuuksissaan tulee entisestään korotustumaan. Olemme iloisia, että meillä oli tälläkin kertaa näin hieno joukko nuoria johtajia nimettynä kilpailuun, sanoi Teknologiateollisuuden Mervi Karikorpi.

Teknologiateollisuuden nuoret johtajat -tilaisuuteen oli kokoontunut noin 60 eri-ikäistä johtajaa ja opiskelijaa keskustelemaan ja kiteyttämään hyvän johtamisen elementtejä. Osallistujia inspiroimassa oli joukko suomalaisia teknologiamaailman huippuja. 

Lisätietoja:

Mervi Karikorpi
Apulaisjohtaja
puh. 040 741 9801, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi 

Piia Simpanen
Asiantuntija
puh. 0400 199 399, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

#technuorijohtaja
Suomen Nuorkauppakamarien Vuoden Nuori Johtaja -kilpailu http://nuorijohtaja.fi/