Keskiviikon lakot uhkaavat edelleen

Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron poliittiset lakot uhkaavat edelleen keskiviikkona. Lakot koskevat noin neljääkymmentä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä, ja lakkoon on menossa noin 33 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Vuorokauden lakot ovat alkamassa keskiviikkona kello 00.00.

Teknologiateollisuus arvioi, että lakoista aiheutuu kymmenien miljoonien ja pahimmillaan jopa 70 miljoonan euron tuotannonmenetys yrityksille. Luku vaihtelee jonkin verran sen mukaan, kuinka paljon yritykset pystyvät myöhemmin kuromaan tuotantoa kiinni. Myös kolmatta viikkoa jatkuva ylityökielto on aiheuttanut suuria menetyksiä ja vaikeuttanut varautumista myös keskiviikon lakkoon.

Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Minna Helle on vedonnut ay-liikkeeseen ja maan hallitukseen, jotta osapuolet löytäisivät pikaisen ratkaisun pienten yritysten irtisanomisperusteita koskevaan poliittiseen kiistaan. Helle kirjoitti asiasta myös tiistaina ilmestyneessä Turun Sanomien kolumnissaan.