Kevään tähdet: aktiivisia ammattiin valmistuvia palkitaan stipendeillä

Uutinen
Teknologiateollisuus palkitsee 200 euron stipendillä kone- ja tuotantekniikasta valmistuvia. Tänä keväänä stipendin saa 76 opinnoissan aktiivista, muita innostanutta osaajaa.

Stipendit jaetaan opettajien ehdotusten perusteella. Oppilaitokset voivat saada vuosittain maksimissaan kolme stipendiä. Tänä vuonna palkitsemiskriteereissä painotettiin opintomenestyksen lisäksi aktiivisuutta vetovoimatyössä.

- Palkitsemisperusteissa todetaan, että haluamme kannustaa erityisesti niitä, jotka ovat omalla esimerkillään ja toiminnallaan innostaneet peruskoululaisia ammatillisiin opintoihin. Näiden nuorten työ on todella tärkeää. Yläkouluikäisillä on usein hatara kuva siitä, mitä ammattiopinnot pitävät sisällään, sanoo johtava asiantuntija Anne Ahkola-Lehtinen Teknologiateollisuus ry:stä.

Raisiolaisesta Rasekosta kone- ja tuotantekniikasta valmistunut Kasper Tanhuanpää (kuvassa) on yksi kevään stipendiaateista. Opettajan perusteluissa hänen kuvataan olevan ahkera ja reipas opiskelija, joka on osallistunut kone- ja tuotantotekniikan vetovoiman parantamiseen yläkoululaisten keskuudessa.

- Autoin peruskoululaisia kasaamaan lettupannuja ja kerroin heille, mitä levyseppäpuolella Rasekossa tehdään. Siellä opetellaan esimerkiksi hitsaaman erilaisilla hitsauslaitteilla ja rakentamaan erilaisia juttuja, kuten grilli, savustin tai vaikka mopon kilventeline. Opettajat kyllä kertovat, miten laitteita, kuten laserleikkuria, levyleikkuria, kulmaleikkuria ja putkenväännintä käytetään, Tanhuanpää kertoo. 

Lämpimästi onnea stipendiaateille sekä kaikille ammattiin valmistuville!

Lisätietoja:

Anne Ahkola-Lehtinen, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Teknologiateollisuuden MyTech Skills -verkosto