Leena Pöntynen kouluyhteistyön ja koulutuspolitiikan johtavaksi asiantuntijaksi

Tiedote
Kesäkuussa Teknologiateollisuudessa aloittavalla Pöntysellä on laaja kokemus opetus- ja koulutussektorin kehittämisestä.
Teknologiateollisuus ry on nimittänyt KM Leena Pöntysen johtavaksi asiantuntijaksi Kasvu ja uudistuminen -yksikköön. Hänen vastuullaan on koulu-yritysyhteistyö sekä koulutuspolitiikan vaikuttaminen perusopetuksen sektorilla. Hän aloittaa tehtävässään 1.6.2018.

Pöntysellä on laaja ja monipuolinen kokemus opetus- ja koulutussektorin kehittämisestä ja hallinnosta. Hän siirtyy tehtävään Suomen Kuntaliitosta, jossa hän on toiminut erityisasiantuntijana vastaten mm. perusopetuksesta ja sivistysjohdosta. Tätä ennen Pöntynen on työskennellyt opettajana, rehtorina ja sivistysjohdossa pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen kaupunkiseudulla.

”Yhteiskunta ja työelämä muuttuvat nopeasti. Teknologiateollisuuden, ja koko Suomen, tulevaisuus rakentuu osaamiselle. Olemme iloisia, että saamme Leenan kaltaisen huippuosaajan kehittämään suomalaisen koulutuksen tulevaisuutta”, sanoo Kasvu ja uudistuminen -yksikön johtaja Laura Juvonen.

"Opetusala kohtaa maailman murroksen kahdella tasolla: toisaalta oppilaitoksissa on pystyttävä oppimaan nykymaailman vaatimia taitoja, toisaalta on ennakoitava maailmaa pitkälle tulevaisuuteen. Nyt koulussa olevat oppilaat voivat olla työelämässä vielä 2080-luvulla ja heidän täytyy pystyä uusiutumaan ammatillisesti useamman kerran urallaan”, Pöntynen sanoo. 

”Osaaja- ja osaamistarpeen ratkaisut ovat keskiössä yhteiskunnallisesti. Odotan innolla, millaisen uuden toimijuuden Teknologiateollisuus voi ottaa koulutuspolitiikan kentässä."

Lisätietoja:

Laura Juvonen, puh. 040 589 6263

Leena Pöntynen, puh. 040 130 6113

Kuva: Kuntaliitto