Matematiikalla tekoälyn mestariksi

Uutinen
Meidän aikuisten pitäisi pohtia, miten saisimme lapsemme, varsinkin tyttäremme, innostumaan teknologiasta ja matematiikasta, kirjoittaa Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa.

Hänen mukaansa digitalisaatio ja tekoäly mullistavat elämäämme nopeammin kuin osaamme kuvitella.

– Tekoäly on avainasemassa Suomen kilpailukyvyn kehittämisessä. Sitä ei kuitenkaan voi ymmärtää ilman matematiikkaa. Oikeastaan kaikki teknologia pohjautuu tavalla tai toisella matematiikkaan.

– Ohjelmoinnin tuominen osaksi peruskoulujen matematiikan opetusta on ollut yksi viime vuosien hienoimmista avauksista asian suhteen, Eskola kiittelee.

Sen sijaan, että matematiikkaa opetetaan turhan teoreettisesti, sitä pitäisi lähestyä kokeellisesti ja käytännön kautta. Monet tytöistä toivovat lisää käytännön harjoittelua tiedeaineisiin. Tytöt tarvitsisivat myös enemmän kannustusta ja matematiikkaa opiskelevia roolimalleja.

Ammattitaitoiset opettajamme käyttävät sujuvasti digitaalisia apuvälineitä. Nyt olisi oleellista saada lapset tutkimaan sekä apuvälineiden avulla että ilman niitä, miksi matematiikkaa opiskellaan ja miten se on läsnä jokapäiväisessä elämässämme.

Lue Jaakko Eskolan kirjoitus täältä >>