Minna Helle Teknologiateollisuuden uudeksi työmarkkinajohtajaksi

Tiedote
Oikeustieteen kandidaatti Minna Helle, 45, on valittu Teknologiateollisuuden uudeksi työmarkkinajohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.6.2018. Nykyinen työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen luopuu samaan aikaan työmarkkinajohtajan tehtävästä, mutta jatkaa Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtajana 30.6.2018 asti.

Helle siirtyy Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi valtakunnansovittelijan tehtävästä, josta hän on irtisanoutunut 27.4.2018. Aiemmin Helle on työskennellyt muun muassa Toimihenkilöliitto STTK ry:n edunvalvontajohtajana, Työeläkevakuuttajat TELA ry:n johtajana sekä Akava ry:n ja Tehy ry:n edunvalvontajohtajana.

Minna Helteellä on pitkä ja vakuuttava kokemus työmarkkinatoiminnasta. Hänellä on runsaasti näyttöjä tuloksekkaasta toiminnasta, ja hänellä on laajasti verkostoitunut yhteiskunnassa. Helteen kokemus antaa hyvät edellytykset onnistua hyvin myös Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajana.

”Hyvät suhteet ammattiyhdistysliikkeeseen ja yhteiskunnallisiin päättäjiin olivat tärkeitä valintakriteerejä, kun Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajan tehtävää täytettiin.

Minna Helle on arvostettu osaaja myös työnantajayhteisössä. Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajan rooli on äärimmäisen vaativa, koska kyseessä on Suomen kannalta aivan keskeinen sopimusala. Roolimme työmarkkinatoiminnassa on näkyvä ja tärkeä. Helteen julkisuuteenkin antamista lausunnoista välittyy kyky nähdä, miten maailma muuttuu. Halu uudistaa ja uudistua itse soveltuu erinomaisesti Teknologiateollisuuden strategiaan”, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

”Minulla on pitkä ura erilaisissa tehtävissä takana. Siirtyminen työnantajajärjestön vaikuttajaksi ja pääneuvottelijaksi on minulle askel uuteen. Sen askeleen otan avoimin ja innokkain mielin. On hienoa olla mukana uudistamassa Teknologiateollisuutta ja auttaa sen jäsenyrityksiä menestymään kovassa globaalissa kilpailussa, Suomen etua edistäen. Samalla minulla on mahdollisuus oppia ja uudistua itse. Oppiminen ja uudistuminen ovat aina olleet sydäntäni lähellä”, Minna Helle kertoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444

Minna Helle, puh. 050 341 4884