Naiset ja teknologia sopivat yhteen

Uutinen
Women in Tech -foorumi kokosi keskiviikkona yli 700 innostunutta osallistujaa ja huippuesiintyjää Helsingin Messukeskukseen. Agendalla oli Make a difference! -teeman mukaisesti muutos: Miten teknologialla voi muuttaa maailmaa? Miten naiset saadaan mukaan tekemään tätä muutosta?

Kuvat: Julia Weckman

Tunnelma koko päivän kestäneessä tilaisuudessa oli vielä iltapäivän myöhäisillä tunneillakin energinen ja innostunut. Mukana oli opiskelijoita, teknologiayritysten edustajia, professoreita, yrittäjiä - kaikkia, joita kiinnostaa naisten ja teknologian yhteinen tulevaisuus.

Tässä päivän tunnelmia kuvina:

Tältä näyttää 700 osallistujakorttia rivissä. Naisopiskelijaseurat teknillisistä yliopistoista Otaniemestä ja Tampereelta olivat Teknologiateollisuuden ja parinkymmenen yrityksen mukana järjestämässä Women in Tech 2015 -foorumia.  

Tilaisuuden avasi Women in Techin perustajiin kuuluva Marjo Miettinen Teleste Oyj:sta.

Tietokirjailija André Noël Chaker hurmasi jo toista kertaa Women in Tech -foorumin juontajana.


Innovacientin Stephanie Keller-Bottom on tehnyt paljon töitä startup-yritysten parissa. Hän kertoi, että vuonna 2013 vain 13 % pääomasijoituksista meni USA:ssa naisyrittäjille. 

Tammy Noll GE Healthcaren anestesia-yksiköstä on muuttanut maailmaa muun muassa tuomalla markkinoille ihmishenkiä säästävää terveysteknologiaa Afrikassa. 

Paneelissa eri alojen huiput keskustelivat, miltä maailma voisi näyttää, jos lisää naisia saataisiin teknologian pariin. Keskustelijat vasemmalta oikealle: William Wolfram DealDashista, Inka Mero KoppiCatchista, Kirsti Lonka Helsingin yliopistosta, Steffi Czerny DLD Mediasta ja Aaro Cantell Normetista.  

Yhteiskeskustelun päätteeksi professori Anssi Vanjoki Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta käytti kommenttipuheenvuoron. Hän korosti, että sukupuolen ei pitäisi olla määräävä tekijä, vaan taitojen ja persoonallisuuden. "Tunne itsesi ja seuraa intohimoasi", hän kehotti.

Fingertipin Pia Erkinheimo teki Women in Tech -kyselyn etukäteen osallistujille sekä nyt että vuonna 2013. Kyselyssä kysyttiin muun muassa naisvoittoisen osallistujajoukon inspiraationlähteistä työelämässä sekä heidän tulevaisuudennäkymiään. Kvantitatiivisten vastausten perusteella saattoi päätellä muun muassa, että johtajuuden kiinnostavuus tehtävänä on lisääntynyt vastaajakunnassa, samoin kuin valmius yrittäjyyteen teknisellä alalla. 

Päivä päättyi teknologiayritysten vetämiin työpajoihin, joissa keskityttiin muun muassa robotisaatioon, kestävään kehitykseen, tietoturvaan ja teknologian inhimillistämiseen. 

Jatkot!

Lisätietoja:

Piia Simpanen
piia.simpanen(at)teknologiateollisuus.fi
puh. 040 019 9399

Tietoa Women in Tech -toiminnasta: www.womenintech.fi
Tapahtumasta kirjoitettuja juttuja, kuvia ja videotallenteita