Osallistumme mielellään uudestaankin! - Myyntikoulutus vastasi odotuksia

Artikkeli
Miksi puhelin ei soi? -ohjelma antaa yrityksille käytännön työkaluja, vertaistukea, uskoa ja intoa kansainväliseen kasvuun. Ohjelmassa on neljä, päivän mittaista valmennuspäivää, joissa hyödynnetään parhaita oppeja, sparrausta ja harjoituksia.

Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiltä kysyttiin näkemyksiä vientiin liittyvän myynnin strategiasta, myynnin johdosta ja arjen myynnistä. Vastausten pohjalta pienille ja keskisuurille jäsenyrityksille räätälöitiin kansainväliseen menestykseen tähtäävien valmennusohjelma "Miksi puhelin ei soi". Ohjelman pilottivaihe päättyi joulukuussa, ja uusi ohjelma käynnistyi maaliskuun alussa.

Viime vuoden ohjelmaan päätti lähteä mukaan myös hollolalainen älykkäitä suunnittelu- ja automaatiopalveluja tarjoava konepaja Makron Oy. Koulutukseen osallistui vaihtelevalla kokoonpanolla koko myynnin henkilöstö eri yksiköistä.

Toimitusjohtaja Johanna Vuopala (kuvassa) kertoo, että Makron oli aikaisemmin tottunut myymään mekaniikkasuunnittelupalvelua, automaatiopalvelua ja konepajavalmistusta kaikkia erikseen.

– Meillä oli kuitenkin tarve kehittää ratkaisumyyntiä, niin että ymmärrämme asiakkaan tarpeen ja meillä on valmiudet räätälöidä kokonaispalvelu eri osa-alueilta. Halusin myös, että meille muodostuu yhteinen viitekehys kehittää myyntiämme, Vuopala kertoo.

Koulutus vastasi odotuksiin. Erityisen hyödyllisiä olivat Vuopalan mukaan käytännönläheiset harjoitukset.

– Vertaussparraus oli kurssin suola. Kurssilla oli avoin tunnelma ja helppo keskustella onnistumisista ja haasteista. Professori Petri Parvisen puheenvuorot olivat erinomaisia ja herättivät ajatuksia. Lisäksi oli hienoa kuulla eri yritysten kasvutarinoita.

– Osallistumme mielellään uudestaankin, kun meille tulee uusia ihmisiä myynnin rajapintaan tulevina vuosina, Vuopala toteaa.

Tämän vuoden valmennuksen ensimmäinen kokonaisuus pidettiin 6.3.2019 teemalla Myyntiin satsaaminen on investointi – aivan kuten uusiin tuotantolaitteisiin. Koulutuksen voi aloittaa mistä tahansa osiosta. Jäljellä ovat tänä vuonna vielä seuraavat kokonaisuudet:

  • 8.5.2019 Myynnin johtaminen
  • 4.9.2019 Myynti I Operatiivinen myynti
  • 26.11.2019 Myynti II Operatiivinen myynti, jatko

Ilmoittaudu mukaan!

https://teknologiateollisuus.fi/fi/myyntivalmennus

Lisätietoja:

Kristiina Kaski, puh. 040 749 0619, kristiina.kaski(at)teknologiateollisuus.fi

Kirjoitus on mukana Teknologiateollisuuden huhtikuun uutiskirjeessä.