Parhaat suomalaiset mobiilipalvelut palkittiin

Tiedote
Nuorten sosiaalinen yöelämäpalvelu Yossa palkittiin suurimman kansainvälisen potentiaalin omaavana palveluna ja vei pääpalkinnon Paras Mobiilipalvelu 2014 -kilpailussa.

Valtakunnallisessa kilpailussa oli mukana yli 110 ehdokasta yhdessätoista sarjassa, joissa haettiin muun muassa parhaita teollisen internetin sovelluksia ja vähemmistöryhmille suunnattuja palveluita. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Teleforum ry:n, Teknologiateollisuus ry:n ja useiden elinkeinoelämän toimijoiden kesken. Tuomariston puheenjohtajana toimi opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru.   

– Suomen Paras Mobiilipalvelu antaa taas hyvän poikkileikkauksen siitä, mitä kaikkea Suomessa on saatu mobiilirintamalla aikaan. Joukosta löytyy niin matkalla maailmanmaineeseen olevia sovelluksia ja pelejä kuin suomalaisten vanhusten ja vähemmistöryhmien elämää helpottavia palveluja ja terveydenhuollon sovelluksia. Kilpailussa oli mukana paljon startuppeja, mutta on hienoa, että myös monet perinteiset toimijat ovat ollleet ajan hermolla ja uudistaneet palveluitaan käyttäjäystävällisemmiksi. Jäämme jännityksellä seuraamaan, mitä mielenkiintoista ensi vuoden kilpailu tuo tullessaan. Onnea kaikille voittajille! toteaa Kiuru.

Mobiilipalveluiden tuottajien yhdistyksen Teleforum ry:n toimitusjohtaja Juhani Kivikangas kertoo kiinnostuksen kilpailua kohtaan kasvaneen huomattavasti viime vuodesta. 

– Kaikkiin 11 kategoriaan saatiin hyvät top-kandidaatit, mutta markkinoilta olisi toivottu löytyvän vielä enemmän niin sanottua esineiden internetiä hyödyntäviä palveluja sekä vähemmistöryhmille suunnattuja palveluja. Oli ilahduttavaa nähdä että suomalaisilta pelienkehittäjiltä tulee joka vuosi uusia maailmanluokan pelejä, joita pelaavat maailmalla miljoonat.

Sarjat ja voittajat listattu alla. Tarkemmat tiedot ja tuomariston perustelut kilpailun sivustolla http://www.bestmobileservice.fi/  

Lisätietoja:

Jukka Viitasaari (johtaja, Teknologiateollisuus ry)
puh. 040 823 5507, jukka.viitasaari@teknologiateollisuus.fi , www.teknologiateollisuus.fi

Juhani Kivikangas (toimitusjohtaja, Teleforum ry)
puh. 040 556 1228, juhani.kivikangas@teleforum-ry.fi , www.teleforum-ry.fi


Sarjat ja voittajat: 

 1. Ajanvietepalvelu: Aku Ankka Lataamo
 2. Yrityksen tehokkuutta tai tuottavuutta parantava palvelu: Elisa Etämittaus
 3. Paras mobiilia toiminassaan hyödyntävä yritys: Terveystalo
 4. Terveys- tai hyvinvointipalvelu: MeeDoc
 5. Peli: Best Fiends
 6. Hyötypalvelu: F-Secure Freedome
 7. Teollinen internet, M2M: Enevo
 8. Julkisen sektorin mobiilipalvelu: Yle Uutiset Uutisvahti
 9. Monikulttuurisuutta tukeva palvelu, kielivähemmistöille suunnattu palvelu: WordDive
 10. Senioripalvelu - palvelu ikääntyville: PieniPiiri
 11. KILPAILUN PÄÄPALKINTO: Parhaan kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu: Yossa