Teknologiateollisuus ry kannattaa avoimuusrekisterin perustamista

Uutinen
Lisääntyvä avoimuus voi parantaa kansalaisten luottamusta päätöksentekoon ja auttaa poistamaan salaperäisyyttä ammattimaisen vaikuttamistyön ympäriltä.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kertoi tänään tukevansa eduskunnan puhemies Paula Risikon ehdotusta Suomeen perustettavasta avoimuusrekisteristä. Rekisteriin rekisteröitäisiin ammattimaista lobbausta tekevät järjestöt, yhteisöt ja yritykset. Teknologiateollisuus ry antaa EK:n suurimpana jäsenliittona tukensa aloitteelle.    

– Rekisterin tavoitteena on lisätä vaikuttamisen läpinäkyvyyttä ja avoimuutta sekä edistää kansalaisten luottamusta poliitikkojen työhön. Kannatamme tätä Teknologiateollisuudessa lämpimästi, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola sanoo.

Avoimuusrekisterin onnistumisen edellytys on, että kaikki vaikuttamistyötä tekevät organisaatiot sitoutuvat siihen ja että rekisteri on ketterä ja helppokäyttöinen. Ek:lla, Teknologiateollisuudella sekä muilla EK:n jäsenliitoilla on ennestään kokemusta EU:n avoimuusrekisteristä.

– Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on arvokasta työtä, jota tarvitaan moniäänisessä demokratiassa. Vastuullinen päättäjä hankkii monipuolisesti tietoa päätöksentekonsa tueksi ja kuuntelee erilaisia toimijoita ja näkökulmia päätöksiä tehdessään, Teknologiateollisuuden yhteiskuntasuhdejohtaja Sanna Rauhansalo toteaa. – Lisääntyvä avoimuus voi parantaa kansalaisten luottamusta päätöksentekoon. Samalla rekisteri auttaa poistamaan salaperäisyyttä ammattimaisen vaikuttamistyön ympäriltä.Lisätietoja:

Sanna Rauhansalo, @SannaRauhansalo

Yhteiskuntasuhdejohtaja, Teknologiateollisuus ry

050 340 6174, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi