Uutiset

12
Elo
2019
Tiedote
Kilpailukykysopimuksen osana sovittu työajan pidentäminen on voimistanut hyvän työllisyyskehityksen kierrettä, jota ei kannattaisi katkaista, arvioivat vientiteollisuuden työnantajaliitot Teknologiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry ja Metsäteollisuus ry.
12
Elo
2019
Uutinen
Kilpailukykysopimus nosti työllisyyttä ja paransi Suomen kilpailukykyä, todetaan tuoreessa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tekemässä selvityksestä. Sopimukseen sisältynyt työajan pidennys tuo arviolta 8 000–16 000 työpaikkaa vuoteen 2022 mennessä.
07
Elo
2019
Tiedote
Teknologiateollisuuden talousnäkymät 3/2019: Suomen teknologiateollisuus on onnistunut pitämään yhä pintansa maailmantalouden kasvavasta epävarmuudesta huolimatta.
18
Heinä
2019
MustRead
Euroopan vetovoima ei ole patenttimäärissä mitattuna kadonnut mihinkään. Patentit auttavat muuttamaan innovaatiot taloudellisiksi menestystarinoiksi, mutta nykyinen jäsenmaakohtainen järjestelmä on hidas, kallis ja oikeusturvaltaan heikko. Ratkaisu EU-maiden kilpailukyvyn parantamiseen roikkuu yhden oikeustapauksen päässä.
18
Heinä
2019
Uutinen
Suomessa tarvitaan yhä korkeampaa osaamista. Kasvuhaluiset yritykset nostavat osaajien saatavuuden merkittävimmäksi kasvun onnistumisen tekijäksi. Teknologiateollisuuden yrityksiin tarvitaan yli 53 000 uutta osaajaa vuosina 2018–2021. Yritysten osaajatarvetta selittää kolme tekijää: tarvittavan henkilöstön kasvu, ammattiosaajien kiihtyvä eläköityminen sekä yritysten tarvitseman osaamisen muutos.
16
Heinä
2019
Uutinen
Kasvuhaluiset yritykset nostivat tuoreessa Teknologiateollisuuden Kasvuvoimakartoituksessa osaajien saatavuuden ja rekrytoinnin merkittävimmäksi kasvun onnistumiseen vaikuttavaksi tekijäksi. Vauhdittaakseen ratkaisuiden syntymistä Teknologiateollisuus ry käynnistää strategisen osaamisen kasvuohjelman, jonka tarkoituksena on herättää osaajakysymyksen kiireellisyyteen ja syvyyteen sekä haastaa yritykset näkemään osaaminen osana liiketoimintastrategiaansa ja löytämään omia ratkaisumallejaan.
11
Heinä
2019
Uutinen
Kesän suurin yleisölle avoin keskustelutapahtuma SuomiAreena käynnistyy ensi viikolla. Kokosimme yhteen mielenkiintoisimmat keskustelut teknologiasta, työstä, osaamisesta ja innovaatioista kiinnostuneille.
09
Heinä
2019
MustRead
Suomen hallituksen kokemattomuus kostautui EU:n nimityspelissä. Pohjoismaille on luvassa tällä vaalikaudella kylmää kyytiä, mutta parlamentissa suomalaiset ovat sentään paremmissa asemissa kuin koskaan aiemmin.
05
Heinä
2019
Uutinen
Oletko tulossa SuomiAreenalle? Teknologiateollisuus näkyy Porissa 15.-19.7. Katso tästä tilaisuutemme, nähdään Porissa!
01
Heinä
2019
MustRead
Yhtenäisyys, kestävyys ja kokonaisvaltaisuus. Siinä Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tunnussanat. Mutta se, kuinka Suomi puolen vuoden urakastaan suoriutuu, on lopulta monen sattuman summa. Vähän kuin EU-suurlähettiläs Rislakin oma urakin.