Tekoälykiihdyttämö käynnistyy elokuun alussa – hankkeen henkilöstö valittu

Uutinen
Yritysten tekoälyn hyödyntäminen saa uuden vaihteen, kun Teknologiateollisuuden yhteydessä toimiva Tekoälykiihdyttämö käynnistää toimintansa elokuussa.

Tekoälykiihdyttämön kokoaikaiseksi vetäjäksi on valittu Alexander Törnroth. Törnrothilla on laaja kokemus yritystoiminnan kehittämisestä: aiemmin hän on toiminut tekoälyyn ja teknologian eettisyyteen keskittyvän SHIFT – bisnesfestivaalin toimitusjohtajana sekä KPMG:n Suomen startup-palvelujen vetäjänä.Alexander Törnroth

Hanke saa lisävahvistusta myös Antti Poikolasta, joka työskentelee puolet työajastaan kiihdyttämön parissa ja puolet Teknologiateollisuus ry:ssä. Poikola on maailman johtavia avoimen datan ja omadatan asiantuntijoita ja hän tekee tällä hetkellä Aalto-yliopistossa väitöskirjaansa ihmiskeskeisestä henkilötiedon hallinnasta.Antti Poikola

Tekoälykiihdyttämö on yksi TEM:n Tekoälyaika-toimenpiteistä. Kaksivuotinen hanke on pääosin Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama. Tekoälykiihdyttämön tavoitteena on vauhdittaa yrityksiä etsimään yhdessä keinoja hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassaan. Edelläkävijäyritykset auttavat toisiaan entistä kovempaan vauhtiin, ja tekoälystä kiinnostuneet yritykset pääsevät kokeneempien avustuksella alkuun. Toiminnan esikuva on vuonna 2015 perustettu Kasvuryhmä.

”Olen erittäin tyytyväinen, että löysimme kaksi huippuosaajaa tähän ainutlaatuiseen hankkeeseen. Tavoitteenamme on nostaa Suomi maailman tekoälyn suunnannäyttäjäksi, ja tässä kiihdyttämön toiminta on avainasemassa”, Teknologiateollisuuden digitalisaatiojohtaja Ville Peltola sanoo. ”Kerromme kiihdyttämön toiminnasta enemmän heti syksyn alussa. Odotan innolla, miten Alexander ja Antti tarttuvat suureen mahdollisuuteen kiinni”, Peltola toteaa.

Lisätietoja:

Ville Peltola, 
@villepeltola

Digitalisaatiojohtaja, Teknologiateollisuus ry

040 553 9941, ville.peltola@teknologiateollisuus.fi