Tervetuloa teknologia-alalle, naiset!

Uutinen
Teknologia-alojen työntekijöistä Suomessa vain noin viidennes on naisia. Mukaan mahtuu – ja tarvitaan – lisää.

Me kaikki käytämme teknologiaa, mutta sitä tekevät lähinnä miehet. Teknologia-alojen työntekijöistä Suomessa vain 21,3 % on naisia (Lähde: Teknologiateollisuuden palkkatilastot, 2016). Teknologialla on yhä isompi rooli tulevaisuuden maailman rakentamisessa, tätä ei voi jättää pelkästään miesten harteille. 

Teknologiayritykset tarvitsevat yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua. Naisten osaaminen on heille tärkeä kilpailukykytekijä. Lähes 50 yritystä on jo liittynyt Teknologiateollisuuden Women in Tech -verkostoon. Verkoston tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle ja herättää keskustelua opiskeluun, ammattiin ja uraan liittyvistä valinnoista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Viimeisen vuoden aikana on järjestetty paitsi yli tuhannen osallistujan Women in Tech -foorumi, myös kymmeniä Women in Tech -aamutreffitilaisuuksia yrityksissä eri teemoista terveysteknologiasta tekoälyyn. 

Me kaikki käytämme teknologiaa, mutta sitä tekevät lähinnä miehet.

Teknologialla voi aidosti muuttaa maailmaa, ja teknologia-alalla työskentelevät kokevat työnsä yleensä merkitykselliseksi. MyTechissä moni nuori teknologia-alalla työskentelevä nainen kertoo omasta työstään ja urapolustaan. Näihin kannattaa opiskeluvalintojaan miettivän nuoren tutustua.

Tähän kaikkeen tarvitaan tietenkin myös isompaa yhteiskunnallista asennemuutosta. Kuten Teknologiateollisuuden viestintäjohtaja Nora Elers blogissaan kirjoittaa, on meidän kaikkien aikuisten tehtävä varmistaa, että lapsille – sekä tytöille että pojille – on aikuisena ovet auki kaikkiin suuntiin. Tehdään tiedostamaton tietoiseksi ja kannustetaan myös tyttöjä matemaattisten aineiden opiskelijoiksi.

Hyvää naistenpäivää!

Kuva: Women in Tech -foorumi 2017