Toimet Lounais-Suomen osaajatarpeisiin vastaamiseksi käynnistyvät

Uutinen
Hallituksen lisätalousarvioesitys auttaa merkittävällä tavalla Finnish Institute of Technology -yhteistyön nopeaa käynnistämistä.

Hallitus esittää lisätalousarviossaan 20 miljoonan euron lisärahoitusta tekniikan koulutusta ja tutkimusta koskeviin toimenpiteisiin, joilla vastataan Lounais-Suomen kasvualojen osaaja- ja osaamistarpeisiin.  

Lisäpanostuksen avulla käynnistetään tekniikan alan yhteistyöyliopiston, Finnish Institute of Technologyn (FIT) toiminta, lisätään ammattikorkeakoulutuksen tutkintomääriä ja kasvatetaan toisen asteen ammatillisen koulutuksen tarjontaa Lounais-Suomessa.

Turun yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Oulun yliopiston, Vaasan yliopiston, Aalto-yliopiston ja Åbo Akademin tekniikan alan koulutustarjontaa yhdistävän verkoston keskipisteeksi Lounais-Suomessa tulee Turku Future Technologies -osaamiskeskus. Myös ammattikorkeakoulut ovat yhteistyössä aktiivisesti mukana. Osa oppimiskokemuksista tapahtuu yritysten tiloissa.

– Hallituksen ehdotus on tervetullut alan osaajatarpeeseen vastaamiseksi. On hienoa, että kaikki osapuolet ovat sitoutuneet yhteistyöhön ja uudenlaisten toimintamallien käyttöönottoon, Teknologiateollisuuden apulaisjohtaja Mervi Karikorpi iloitsee.

– Tavoitteena on saada ennätysmäärä tekniikan alan opiskelijoita Lounais-Suomen yrityksiin jo syksyllä 2017. Lisäksi tavoitteemme on, että verkostomainen yhteistyö tukee yritysten strategista uudistumista ja tarjoaa alustan pitkäjänteiselle osaamisen kehittämiselle ja innovaatio- ja tutkimusyhteistyölle, Karikorpi jatkaa.

Teknologiateollisuuden arvion mukaan diplomi-insinöörien kysyntä kasvaa koko Suomessa. Nyt ehdotettujen toimenpiteiden lisäksi hallituksen tulisi sen vuoksi lisätä myös DI-tutkintomääriä.

Lisätietoja:

Mervi Karikorpi, apulaisjohtaja, innovaatiot ja osaaminen, puh. 040 741 9801

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi