Toteutuneisiin ostoksiin perustuva hintavertailusovellus vei voiton Ultrahackin eKuitti-haasteessa

Uutinen
Reaaliaikatalouden RTECO-hankkeen eKuitti-haasteessa koodaritiimit kehittivät uusia ratkaisuja ja sovelluksia eKuitti-datan ympärille. Voittajatiimin ideoima hintavertailusovellus hyödyntää reaaliaikaista kuittidataa.

Kansainväliset huippukoodarit kokoontuivat viikonloppuna Espooseen Ultrahack-innovaatiokilpailun finaaliin.

Paperisen kuitin korvaava sähköinen kuitti (eKuitti) tuo paitsi suuret säästöt koko yhteiskunnalle, myös uusia mahdollisuuksia sovellusten ja palvelujen kehittämiseen. Teknologiateollisuuden koordinoiman RTECO-hankkeen (Reaaliaikatalouden ekosysteemi) haasteessa etsittiin ideoita tällaisiin palveluihin. Sovelluskehittäjillä oli käytössään ReceiptHero-yrityksen toimittamaa aitoa eKuitti-dataa ja API. Solteq puolestaan toi paikalle oikean eKuitteja tuottavan kassapäätteen. Palkintojen rahoitus tuli Teknologiateollisuudelta, Finanssiala ry:stä ja Taloushallintoliitosta.

– Haasteen finaalivaiheesen ylsi seitsemän joukkuetta. eKuitin haasteeseen osallistui todella korkeatasoisia joukkueita. On hämmästyttävää, miten paljon tiimit saivat muutamassa päivässä aikaan, sanoo tuomaristossa mukana ollut Marja Hamilo Teknologiateollisuudesta.

Kilpailun voiton vei brasilialaisten kehittäjien PriceHero-sovellus, joka antaa kauppiaille tehokkaita keinoja hinnoitteluun ja markkinointiin perustuen reaaliaikaiseen tietoon toteutuneista ostoksista. Kuluttajat puolestaan pystyvät seuraamaan toteutuneita hintoja reaaliajassa ja saamaan ilmoituksia, kun tuotetta tai palvelua myydään poikkeuksellisen hyvällä hinnalla.

– Nykyiset hintavertailusivustot saavat tietonsa myyjien nettisivuilta, joissa mainostetut tarjoukset eivät aina anna todellista kuvaa hinnasta. eKuitti-dataan perustuvan PriceHeron tiedot perustuvat toteutuneisiin hintoihin ja ovat siksi luotettavia. Se pääsee käsiksi myös kaupankäyntiin, joka ei ole nettipohjaista, Alex Gonçalves voittajatiimistä kuvailee.Voittoisan PriceHero-tiimin Alex Gonçalves ja Eduardo Hofmann

Toisen palkintosijan jakoi kaksi joukkuetta. Antidote-tiimi ideoi ratkaisun, jossa apteekkien kuittitiedoista pystytään seuraamaan tautiepidemioiden leviämistä. Kuittiboijat-tiimi taas kehitti pk-yrityksille kuittidatapohjaisen kanta-asiakajärjestelmän, joka toimii ilman erillistä kanta-asiakaskorttia tai jäsenyyttä.

RTECO-hankkeen vetäjä Markku Örn kertoo, että eKuitti-ekosysteemistä etsitään nyt tahoja, jotka olisivat kiinnostuneita kehittämään voittajaideasta prototyyppiä. Kaikki tiimit on myös kutsuttu esittelemään töitään tammikuun loppupuolella järjestettävään RTECOn eKuitti-seminaariin.

– Kehotan kaikkia eKuitti-dataan perustuvista palveluista kiinnostuneita tutustumaan ekosystemimme vastikään julkistamaan eReceipt Guidelines -ohjeistukseen, Örn lisää.

Lisätietoja:

Markku Örn

RTECO, hankejohtaja

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi