Vastuullisuus on yritykselle menestystekijä

Tiedote
Vastuullinen toiminta kannattaa, totesivat yritysten edustajat Teknologiateollisuuden keskustelutilaisuudessa Oulussa torstaina.

Vastuullinen toiminta on yrityksille yhä tärkeämpi menestystekijä. Lakien ja kansainvälisten normien noudattaminen on vastuullisuuden lähtökohta, mutta yhä useammin yrityksen sidosryhmät edellyttävät, että yritys huolehtii taloudellisesta, sosiaalisesta ja ympäristövastuusta mahdollisimman laajasti.

Teknologiateollisuus järjesti torstaina keskustelutilaisuuden Oulussa, jonka aiheena oli erityisesti taloudellinen ja sosiaalinen vastuullisuus.

Toimitusjohtaja Jari Lotvonen Proventia Group Oy:stä kertoi vastuullisen toiminnan olevan osa yrityksen liiketoimintastrategiaa ja arvoja. Hänen mukaansa vastuullisuuden osa-alueet täydentävät toisiaan.

– Taloudellisesti vastuullinen yritys on vakavarainen, kannattava ja kilpailukykyinen. Se tuottaa lisäarvoa omistajilleen ja säilyttää ja luo työpaikkoja. Lisäksi yritys tuo verotuloja ja hyvinvointia yhteiskuntaan ja mahdollistaa rahalliset panostukset ympäristö- ja sosiaaliseen vastuullisuuteen, Jari Lotvonen totesi.

Maajohtaja Ville Salmi, Mediatek Wireless Finland Oy:stä kertoi yrityksen työstä sosiaalisen vastuun saralla. Yritys tukee muun muassa Punaista Ristiä, vanhustyötä, lasten urheiluharrastuksia ja paikallisia sairaaloita. Lisäksi yritys tarjoaa harjoittelupaikkoja opiskelijoille ja on mukana oppilaitosten tutkimushankkeissa. 

– Henkilöstön työoloihin, hyvinvointiin ja koulutukseen panostamalla olemme saavuttaneet korkean työtyytyväisyyden, vähäisen vaihtuvuuden ja sairaspoissaolomäärät sekä korkean tuottavuuden, Ville Salmi kertoi.

Taloudellisen ja sosiaalisen vastuun lisäksi ympäristöasioista huolehtiminen on keskeistä tänä päivänä. Ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen sekä resurssien niukkuus ja kiertotalouden edistäminen voidaan ratkaista tehokkaimmin investoimalla uuteen ympäristöystävälliseen teknologiaan.

 

Lisätietoja:

Mia Nores

puh. 044 330 0928

Tuula Sivonen 

puh. 050 582 2373

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi