Yhteishaku alkoi – MyTech tarjoaa tietoa teknologia-alojen opintopoluista

Uutinen
Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen alkoi 20. helmikuuta ja päättyy 13. maaliskuuta. Teknologiateollisuuden MyTech-sivustolta löytyy tietoa peruskoulunsa päättävän valintojen tueksi.

Teknologiayrityksissä Suomessa työskentelee noin 300 000 ihmistä. Heistä noin puolella on ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto ja puolella ammatillinen tutkinto.

MyTech-sivustolle on koottu teknologiayrityksissä työskentelevien nuorten ammattilaisten tarinoita: he kertovat, mitä ovat opiskelleet ja mitä nykyisessä työssään tekevät. Lue lisää: Mitä peruskoulun jälkeen?  

Ammattiopinnot ovat usein suorin tie työelämään, mutta ne voivat olla myös väylä korkeakouluopintoihin. Yksilölliset oppimispolut mahdollistavat laaja-alaiset opinnot, jotka takaavat tarvittavan osaamisen. Nykypäivänä teknologiayrityksissä tarvitaankin yhä moninaisempaa ammattiosaamista, kuten ohjelmointitaitoja ja robotiikan ymmärtämistä.

MyTech-sivustolla voi tutustua myös siihen, miten ja miksi lukioainevalinnoilla on ollut nuorille osaajille merkitystä.

Yhteishaussa voi hakea, jos saa perusopetuksen päättötodistuksen tänä keväänä tai on saanut sen jo aiemmin. Lisätietoa yhteishausta löytyy Opetushallituksen Opintopolku-sivustolta.

Lisätietoja MyTech-sivustosta:

Birgitta Ruuti, johtava asiantuntija, puh. 040 581 8603, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi