Yrittäjävaliokunnan puheenjohtaja Jouni Lievonen: Paikallisen sopimisen mahdollisuudet kannattaa hyödyntää

Tiedote
Paikallisen sopimisen mahdollisuudet kannattaa hyödyntää. Teknologiateollisuuden yrittäjävaliokunnan puheenjohtaja, toimitusjohtaja Jouni Lievonen kannustaa yrityksiä, jotta ne tarttuisivat määrätietoisesti uusien työehtosopimusten tarjoamiin mahdollisuuksiin. Paikallisten neuvotteluiden aika on juuri nyt.

– Työmarkkinakierros ei suinkaan pääty liittojen solmimaan sopimukseen, vaan yrityksissä käytävät paikalliset neuvottelut ovat vähintään yhtä tärkeä osa neuvottelutoimintaa. Työmarkkinat uudistuvat askel askeleeta hyvien kokemusten kannustamana. Siksikin paikallisiin neuvotteluihin kannattaa satsata, Lievonen tähdensi perjantaina Vantaalla. Hän puhui Teknologiateollisuuden järjestämillä pk-liikkeenjohdon neuvottelupäivillä.

Teknologiateollisuuden uuteen työehtosopimukseen sisältyy paljon paikallisen sopimisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on vauhdittaa kasvua, parantaa tuottavuutta ja samalla täyttää työntekijöiden odotuksia työelämän joustoista.

– Jokaisessa yrityksessä arvioidaan tietenkin itse, millaisilla ratkaisuilla ja toimintatavalla päästään tavoitteisiin. Hyvät neuvottelusuhteet ja avoin neuvottelukulttuuri auttavat parhaan lopputuloksen löytymistä. Keskustelut ovat jo sinällään arvokkaita ja pohjustavat tietä tulevaan, Lievonen tähdensi.

Liikkeenjohdon neuvottelupäivien teemana oli tällä kertaa myynti ja markkinointi. Teknologiateollisuus lanseerasi tilaisuudessa yrityksille tarkoitetun myynnin koulutusohjelman. Se on yksi Teknologiateollisuuden hankkeista, joilla pyritään yritysten kasvuun ja uudistumiseen.