Digitalisaatio - ajankohtaista

11
Syys
Uutinen
Yrityksillä on paljon erilaista tietoa hallussaan, mutta datan käyttöoikeuksista sopimiseen ei ole vielä olemassa vakiintuneita käytäntöjä. Teknologiateollisuus on ratkaissut ongelman rakentamalla datan jakamisen malliehdot. 
11
Kesä
Tiedote
Suomi on säilyttänyt kolmannen sijansa tänään julkaistussa vuoden 2019 Digibarometrissä. Digitalisaation edellytykset Suomessa ovat parantuneet, mutta samalla digitalisaation vaikutukset talouskasvuun ovat jäämässä verrokkimaista jälkeen. Etlatiedon toteuttaman Digibarometrin kärkeen kiilasi ensimmäistä kertaa Yhdysvallat.
15
Touko
Tiedote
Suurimmat työnantajaliitot Teknologiateollisuus ja Palvelualojen työnantajat Palta esittävät, että digitalisaatio valjastetaan hallitusohjelmassa viennin kestävän kasvun vauhdittamiseen ja julkisen talouden tervehdyttämiseen.
12
Huhti
Lausunto
Teknologiateollisuus kannattaa AuroraAI:n kehittämistä, mutta kehottaa kiinnittämään huomiota muutoksen johtamiseen ja toimenpiteiden priorisointiin. Avaa lausunto (pdf). Lisätietoja:Jussi Mäkinen
01
Huhti
Uutinen
Viranomaiset ja elinkeinoelämä edistävät yhdessä sähköisessä, rakenteisessa muodossa olevan tilinpäätöstiedon käyttöä yritysten ja viranomaisten tarpeisiin.
20
Maalis
Lausunto
Technology Industries of Finland and its member companies are grateful for the opportunity to provide comments to the OECD’s consultation document in question, published 13 February 2019.
20
Maalis
MustRead
Kyberympäristöstä on tullut geopoliittisen kilpailun ja sodankäynnin päänäyttämö. Parantaakseen kyberturvallisuutta, EU on julkistanut tukun aloitteita. Unionilta puuttuu kuitenkin valta, jäsenmailta tahto ja Euroopasta alan isot yritykset. Siksi tekoja ei kuulu.
20
Maalis
Uutinen
Teknologiateollisuus on mukana kaksivuotisen Fintech kasvuekosysteemi -hankkeen tukijoissa.
19
Maalis
Artikkeli
Suomi on pudonnut pahasti kilpailijamaiden vauhdista, kun verrataan julkista TKI-rahoitusta. Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa käyttää voimakkaan puheenvuoron julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen puolesta.
18
Maalis
Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Tekoälyohjelman loppuraportti esittelee vision tekoälyajan Suomesta vuonna 2025.

Sivut