Digitalisaatio - ajankohtaista

06
Marras
Uutinen
Poliittiset päätökset Euroopan komission valmistelemasta digiverosta ovat siirtymässä joulukuun alussa pidettävään valtiovarainministerien Ecofin-kokoukseen. Teknologiateollisuuden saamien tietojen mukaan komission ehdotuksessa on edelleen niin paljon suuria avoimia kysymyksiä, että asiasta ei löytyne sopua vielä tänään 6.11.2018.
06
Marras
Lausunto
Teknologiateollisuus kannattaa liikenne- ja viestintäministeriölle antamassaan lausunnossa sähköisen tunnistamisen kehittämistä.
31
Loka
Uutinen
Suuri joukko Euroopan johtavia yrityksiä vetoaa eurooppalaisiin valtiovarainministereihin, jotta EU lopettaisi erillisen digiveron valmistelun ja hakisi digitalisoituvan talouden verottamisesta yhteistä ratkaisua OECD:n kanssa. Tavoitteena tulee olla globaali ratkaisu eikä EU:n kaavailema oma digivero.
30
Loka
Lausunto
Lausuntokierroksella oleva tietopolitiikan selonteko käsittelee oikeita asioita, mutta linjaukset kaipaavat vielä täsmentämistä.
16
Loka
Tiedote
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Jane ja Aatos Erkon säätiö rahoittivat Tulevaisuuden tekijät -ohjelmassaan yhteensä 3,2 miljoonalla eurolla seitsemää tutkimushanketta, jotka ratkaisevat ihmiskunnan tulevaisuuteen vaikuttavia kysymyksiä. Tutkijat kehittävät rahoituksella muun muassa työkaluja tekoälyn hyödyntämiseen, parantavat lääketieteellistä kuvantamista ja etsivät tehokkaampia ratkaisuja veden laadun seurantaan.
11
Loka
Lausunto
Asetuksessa määritellään 5G-matkaviestinverkon käytössä olevat taajuudet ja määritellään se, missä määrin taajuuksia varataan Suomen tulevaisuuden edelläkävijyyden edellyttämään tuotekehitys- tutkimus- ja opetuskäyttöön (TTO). Esitetty ratkaisu on tasapainoinen, koska TTO-käyttöön varataan taajuuksia monipuolisesti myös taajama-alueilta, jotka ovat verkkojen käytön kannalta haastavimpia ja siksi tärkeitä myös TTO-käytön kannalta.
04
Loka
Uutinen
Tekoälyn hyödyntäminen lisääntyy yrityksissä vauhdilla. Samalla uudenlaiset eettiset kysymykset nousevat esiin organisaatioiden ottaessa käyttöön tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja. Teknologiateollisuus ry on laatinut omat periaatteet tekoälyn...
02
Loka
Lausunto
Teknologiateollisuus on julkaissut lausunnon julkisen hallinnon tiedonhallinta -ehdotuksesta.
01
Loka
Lausunto
Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle, Viite: Asia U 69/2018 vp Teknologiateollisuus kiittää mahdollisuudesta lausua Digitaalinen Eurooppa -ohjelmasta ja esittää siitä sekä ehdotuksesta laaditusta U-kirjeestä seuraavat huomiot: Ohjelmalle on selkeä...
27
Syys
Artikkeli
Euroopan komissio ajaa yhä digiveroa kuin käärmettä pyssyyn. Komissio ei ole juurikaan korjannut aiempaa paljon kritiikkiä saanutta esitystään, vaan uusikin esitys on isku digitalisaatiolle ja alan yritysten reilulle kohtelulle.

Sivut