Innovaatiot - ajankohtaista

25
Maalis
2019
Uutinen
Yritysten toimintaympäristön tulee olla paitsi kilpailukykyinen myös ennakoitava. Tätä korostettiin yritysjohtajien paneelissa, jossa keskusteltiin Suomesta teollisuuden toiminta- ja investointiympäristönä. Yritykset tekevät investointisuunnitelmia vuosikymmeniksi eteenpäin, joten niiden syklit ovat pidempiä kuin vaalikaudet tai päivästä toiseen vaihtuvat twitter-kannanotot.
25
Maalis
2019
Tiedote
Suomalaiset vientiyritysten johtajat pitävät kysymystä Suomen vetovoimaisuudesta teollisuuden toiminta- ja investointiympäristönä ensiarvoisen tärkeänä. Mikäli perusasiat eivät ole kunnossa, investoinnit suuntautuvat Suomen ulkopuolelle.  Innovaatiotoimintaan tarvitaan lisäpanostuksia, jotka tulee suunnata yritysvetoisiin TKI-hankkeisiin. Yliopistojen huippututkimuksen tasoa on nostettava.
19
Maalis
2019
Artikkeli
Suomi on pudonnut pahasti kilpailijamaiden vauhdista, kun verrataan julkista TKI-rahoitusta. Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa käyttää voimakkaan puheenvuoron julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen puolesta.
18
Maalis
2019
Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Tekoälyohjelman loppuraportti esittelee vision tekoälyajan Suomesta vuonna 2025.
04
Maalis
2019
MustRead
Hälyttävällä vauhdilla sulava jäätikkö ja paluu kylmän sodan turvallisuuspolitiikkaan ovat saaneet EU:n kiinnostumaan tosissaan arktisesta alueesta. Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pestasi entisen ministerin, suurlähettiläs Jari Vilénin laatimaan Euroopalle uuden arktisen politiikan.
29
Elo
2018
Tiedote
Innovaatioihin panostamisen tulee olla korkealla myös seuraavan hallituksen työlistalla, peräänkuuluttaa Teknologiateollisuus ry.
16
Elo
2018
Lausunto
Euroopan komission ehdotus uudeksi tutkimuksen ja innovaatioiden puiteohjelmaksi on oikeansuuntainen. Lausuntokierroksella oleva Horizon Europe -esitys ei kuitenkaan nykymuodossaan riitä vauhdittamaan EU:n kilpailukykyä tarpeeksi.
14
Elo
2018
Uutinen
Ensi vuoden budjetin mahdollinen liikkumavara tulee kohdistaa ennen kaikkea tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan vauhdittamiseen.
08
Kesä
2018
Uutinen
EU:n seuraavaan pitkän aikavälin talousarvioon ehdotetaan 100 miljardin euron panostusta tutkimus- ja innovaatiotoimintaan.
04
Kesä
2018
Artikkeli
Teknologian kehittyessä innovaatiopolitiikan ja tki-rahoituksen merkitys on ratkaiseva Suomen kilpailukyvylle ja tulevaisuuden menestykselle.

Sivut