Innovaatiot - ajankohtaista

10
Syys
2019
Tiedote
Teologian maisteri Heikki Kuutti Uusitalo on valittu Teknologiateollisuuden innovaatiopäälliköksi. Hänen tehtävänään on johtaa ja kehittää innovaatiopolitiikan vaikuttamistamme, vastata innovaatiopolitiikan strategisista hankkeista ja toimia Teknon innovaatio- ja kilpailukykytyöryhmän sihteerinä. Uusitalo aloittaa tehtävässään 16.9.2019.
25
Huhti
2019
Tiedote
Teknologiateollisuus ry on nimittänyt DI Touko Apajalahden korkeakoulupolitiikan asiantuntijaksi Kasvu ja osaaminen -yksikköön. Hänen vastuualueitaan ovat korkeakoulupolitiikka ja jatkuva oppiminen. Apajalahti aloittaa tehtävässään 3.6.2019.
02
Huhti
2019
MustRead
EU-vertailu paljastaa, että Suomi ei olekaan niin huippu kiertotaloudessa kuin hehkutetaan. Kiertotalous on noussut voimalla EU-agendalle tällä vaalikaudella, mutta asiantuntijat muistuttavat, että olemme aivan alussa. Eurooppalainen kiertotalouspolitiikka herättää myös kritiikkiä ja epäluuloja.
27
Maalis
2019
MustRead
Euroopalla on pian oma instituutio vauhdittamassa innovaatioiden muuttumista euroiksi. Maailman suurin tutkimusrahoitusohjelma on sekin ensi kaudella yhä isompi. Mutta portugalilaiskomissaarin mielestä se, mitä kipeimmin tarvitsemme, on asennemuutos.
26
Maalis
2019
Uutinen
Yritysten toimintaympäristön tulee olla paitsi kilpailukykyinen myös ennakoitava. Tätä korostettiin yritysjohtajien paneelissa, jossa keskusteltiin Suomesta teollisuuden toiminta- ja investointiympäristönä. Yritykset tekevät investointisuunnitelmia vuosikymmeniksi eteenpäin, joten niiden syklit ovat pidempiä kuin vaalikaudet tai päivästä toiseen vaihtuvat twitter-kannanotot.
25
Maalis
2019
Tiedote
Suomalaiset vientiyritysten johtajat pitävät kysymystä Suomen vetovoimaisuudesta teollisuuden toiminta- ja investointiympäristönä ensiarvoisen tärkeänä. Mikäli perusasiat eivät ole kunnossa, investoinnit suuntautuvat Suomen ulkopuolelle.  Innovaatiotoimintaan tarvitaan lisäpanostuksia, jotka tulee suunnata yritysvetoisiin TKI-hankkeisiin. Yliopistojen huippututkimuksen tasoa on nostettava.
19
Maalis
2019
Artikkeli
Suomi on pudonnut pahasti kilpailijamaiden vauhdista, kun verrataan julkista TKI-rahoitusta. Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa käyttää voimakkaan puheenvuoron julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen puolesta.
18
Maalis
2019
Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Tekoälyohjelman loppuraportti esittelee vision tekoälyajan Suomesta vuonna 2025.
04
Maalis
2019
MustRead
Hälyttävällä vauhdilla sulava jäätikkö ja paluu kylmän sodan turvallisuuspolitiikkaan ovat saaneet EU:n kiinnostumaan tosissaan arktisesta alueesta. Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pestasi entisen ministerin, suurlähettiläs Jari Vilénin laatimaan Euroopalle uuden arktisen politiikan.
29
Elo
2018
Tiedote
Innovaatioihin panostamisen tulee olla korkealla myös seuraavan hallituksen työlistalla, peräänkuuluttaa Teknologiateollisuus ry.

Sivut