Ympäristöasiat - ajankohtaista

21
Elo
MustRead
Kansainvälisissä ilmastoneuvottelupöydissä EU:ta viimeiset viisi vuotta edustanut Elina Bardram vaatii päättäjiä ottamaan ihmisten huolet tosissaan. Muutoin tuloksena on entistä pahempi yhteiskunnan kahtiajako ja ennen kaikkea tappio ilmastotaistelussa.
09
Huhti
MustRead
Akut ovat nousseet kuumaksi puheenaiheeksi Brysselissä. Suomi nähdään akkubisneksen Eldoradona, mutta Eurooppa myöhästyi startista ja rahapula vaivaa. Euroopalla on kuitenkin puolellaan kaksi valttia, joihin satsaamalla se voi pärjätä, kun akut täyttävät maailman.
19
Maalis
Tiedote
Tänään julkistettu linjaus sisältää kymmenen teemakokonaisuutta, joiden avulla nettonollapäästöt voidaan saavuttaa ennen vuotta 2050. Suomalaisella teknologialla voi olla globaalisti suuri kädenjälki.
25
Helmi
Lausunto
Valtioneuvoston asetus maksutta jaettavien päästöoikeuksien hakemisesta päästökaupan vakiintuneille laitoksille päästökauppakaudelle 2021 - 2030.
21
Tammi
Uutinen
Soimakallio jatkaa myös suunnittelu- ja konsultointialan yritysten toimialajärjestö SKOL ry:n toimitusjohtajana.
21
Tammi
Tiedote
Suomessa ympäristöstä pidetään hyvin huolta sekä sääntelyn että teollisuuden omaehtoisen vastuullisuuden avulla, kertoo tänään julkistettu selvitys. Valtaosassa tarkasteltuja kilpailijamaita teollisesta toiminnasta ympäristölle aiheutuvat rasitteet ovat suurempia kuin Suomessa. Selvityksen perusteella voidaan todeta, että teollista tuotantoa Suomessa ja investointeja Suomeen voidaan pitää ympäristötekona.
08
Tammi
Uutinen
Sitran kokoamalla Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalla on jo lähes 100 yritysesimerkkiä eri aloilta. Listaa päivitetään parhaillaan, ja mukaan voi hakea vielä tammikuun ajan.
11
Joulu
Artikkeli
Energian tehokas käyttö parantaa yritystoiminnan kannattavuutta ja mahdollistaa kestävän kehityksen mukaisen tuotannon. Suomessa on kaikkiaan jo lähes 500 yritystä, jotka ovat solmineet vapaaehtoisen energiatehokkuussopimuksen ja sitoutuneet tehostamaan energiankäyttöään.
28
Marras
Uutinen
Tänään julkaistun komission pitkän aikavälin ilmastostrategian mukaan 1,5 asteen tavoite on mahdollinen. Sen saavuttaminen vaatii ripeämpiä toimia globaalisti.
22
Marras
Uutinen
Runkoverkon määrittelyllä palvelutasolupauksineen pyritään myös tukemaan elinkeinoelämän toiminnan pitkäjänteistä suunnittelua.

Sivut