Koulutus ja osaaminen - ajankohtaista

22
Tammi
Uutinen
Teknologiateollisuuden kampanjassa haastetaan nuoret pohtimaan, mihin teknologialla ei ole vaikutusta. Kampanjaa toteutetaan kaupallisessa yhteistyössä nuorten somevaikuttajien kanssa.
18
Tammi
Tiedote
Arviolta jopa 20 000 nuorta saa tänä vuonna kesätyötä teknologiateollisuuden yrityksissä. Tarjolla on monenlaisia kiinnostavia töitä, joissa nuoret pääsevät näyttämään ja kartuttamaan osaamistaan. Viime vuonna teknologiateollisuuden yrityksissä oli noin 19 000 kesätyöntekijää. 
11
Tammi
Uutinen
Teknologiayritysten kesätyö- ja harjoitteluhaut ovat alkaneet. Kokoamme jatkuvasti päivittyvään listaan teknologia-alan hakuja. Kannattaa käydä kurkkaamassa heti, sillä osa hauista päättyy jo tammikuun lopussa.
22
Marras
Uutinen
Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelmassa yläkoululais- ja lukiolaisryhmät perehtyvät teknologiateemoihin oppituntien lisäksi opintokäynneillä yritykseen ja korkeakouluun. Ohjelma on saanut suuren suosion kouluissa, ja mukaan kaivataan nyt lisää teknologiayrityksiä. Yrityksille MyTech-ohjelma tarjoaa kätevän konseptin kouluyhteistyöhön.
22
Marras
Uutinen
TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.
12
Marras
Artikkeli
Työryhmän ehdottamat muutokset korkeakoulujen ohjaukseen ja rahoitukseen lisäävät korkeakoulujen mahdollisuuksia kehittää ja uudistaa toimintaansa strategisesti toimintaympäristön muutokset huomioiden.
08
Marras
Uutinen
HundrED Plus -hanke selvittää yhteistyössä Teknologiateollisuuden ja ammatillisten oppilaitosten kanssa, mitkä toimenpiteet ovat toimineet eri maissa teknologia-alojen ammattiopintojen vetovoimaisuuden lisäämisessä. Tarkoituksena on etsiä näistä Suomen oloihin sopivimmat.
30
Loka
Uutinen
18-vuotiaat lukiolaiset Oliver Palonkorpi ja Nuutti Liukko pääsivät päivän ajaksi seuraamaan, millaista on johtajan työ Teknologiateollisuudessa osana NY Job Shadow -ohjelmaa.
25
Loka
Artikkeli
Vuoden alusta alkanut ammatillisen koulutuksen uudistus on nostanut esiin myös kiperiä kysymyksiä esimerkiksi työpaikalla tapahtuvan oppimisen resursoinnista ja ohjeistuksesta. Kokosimme yrityksille infopaketin, joka sisältää vinkkejä ja hyviä käytäntöjä työpaikalla oppimiseen ja vetovoimatyöhön.
24
Loka
Artikkeli
Parasta palautetta kouluyhteistyöstä on se, että nuori tulee yritykseen myöhemmin töihin.

Sivut