Koulutus ja osaaminen - ajankohtaista

25
Huhti
Tiedote
Teknologiateollisuus ry on nimittänyt DI Touko Apajalahden korkeakoulupolitiikan asiantuntijaksi Kasvu ja osaaminen -yksikköön. Hänen vastuualueitaan ovat korkeakoulupolitiikka ja jatkuva oppiminen. Apajalahti aloittaa tehtävässään 3.6.2019.
13
Maalis
Uutinen
Ammatillisen koulutuksen suurimmat haasteet ovat työelämän tarpeiden huomioiminen opetuksessa sekä ammatillisen koulutuksen houkuttelevuuden lisääminen, kertoo HundrEDin toteuttama selvitys.
08
Maalis
Tiedote
Tuoreen kyselyn mukaan pojat ovat yläkoulusta lähtien huomattavasti tyttöjä innostuneempia teknologia-alasta. Tyttöjen vastauksissa korostuvat erilaiset teknologiaan liittyvät huolenaiheet ja kokemus siitä, etteivät he ymmärrä tai osaa käyttää teknologiaa.
13
Helmi
Artikkeli
Koodaajat viihtyvät itseohjautuvissa tiimeissä. Osaamisen kehittäminen on jatkuvaa ja dynaamista.
07
Helmi
Artikkeli
Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksen mukaan mielikuva ammatillisesta koulutuksesta on pääsääntöisesti myönteinen kaikissa tutkimuksen kohderyhmissä. Arvostus ammatillista koulutusta kohtaan on kuitenkin hieman laskenut ysiluokkalaisten keskuudessa. Teknologiateollisuudessa on tekeillä selvitys, jossa etsitään parhaita käytäntöjä innostuneiden ja osaavien opiskelijoiden saamiseksi ammatilliseen koulutukseen.
22
Tammi
Uutinen
Teknologiateollisuuden kampanjassa haastetaan nuoret pohtimaan, mihin teknologialla ei ole vaikutusta. Kampanjaa toteutetaan kaupallisessa yhteistyössä nuorten somevaikuttajien kanssa.
18
Tammi
Tiedote
Arviolta jopa 20 000 nuorta saa tänä vuonna kesätyötä teknologiateollisuuden yrityksissä. Tarjolla on monenlaisia kiinnostavia töitä, joissa nuoret pääsevät näyttämään ja kartuttamaan osaamistaan. Viime vuonna teknologiateollisuuden yrityksissä oli noin 19 000 kesätyöntekijää. 
11
Tammi
Uutinen
Teknologiayritysten kesätyö- ja harjoitteluhaut ovat alkaneet. Kokoamme jatkuvasti päivittyvään listaan teknologia-alan hakuja. Kannattaa käydä kurkkaamassa heti, sillä osa hauista päättyy jo tammikuun lopussa.
22
Marras
Uutinen
Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelmassa yläkoululais- ja lukiolaisryhmät perehtyvät teknologiateemoihin oppituntien lisäksi opintokäynneillä yritykseen ja korkeakouluun. Ohjelma on saanut suuren suosion kouluissa, ja mukaan kaivataan nyt lisää teknologiayrityksiä. Yrityksille MyTech-ohjelma tarjoaa kätevän konseptin kouluyhteistyöhön.
22
Marras
Uutinen
TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

Sivut