Koulutus ja osaaminen - ajankohtaista

03
Syys
Tiedote
Vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki kutsuvat 35 opinto-ohjaajaa koulutuskokonaisuuteen, jossa opinto-ohjaajat pääsevät syventymään tekniikan alan koulutuksen mahdollisuuksiin.
18
Heinä
Uutinen
Suomessa tarvitaan yhä korkeampaa osaamista. Kasvuhaluiset yritykset nostavat osaajien saatavuuden merkittävimmäksi kasvun onnistumisen tekijäksi. Teknologiateollisuuden yrityksiin tarvitaan yli 53 000 uutta osaajaa vuosina 2018–2021. Yritysten osaajatarvetta selittää kolme tekijää: tarvittavan henkilöstön kasvu, ammattiosaajien kiihtyvä eläköityminen sekä yritysten tarvitseman osaamisen muutos.
29
Touko
Uutinen
Pitkän matematiikan kirjoittajia on yhä liian vähän verrattuna tulevaisuuden tarpeisiin. Tämä ei suinkaan tarkoita, etteikö muunkinlaista osaamista tarvittaisi, kirjoittavat Teknologiateollisuuden Laura Juvonen ja EK:n Riikka Heikinheimo Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.
25
Huhti
Tiedote
Teknologiateollisuus ry on nimittänyt DI Touko Apajalahden korkeakoulupolitiikan asiantuntijaksi Kasvu ja osaaminen -yksikköön. Hänen vastuualueitaan ovat korkeakoulupolitiikka ja jatkuva oppiminen. Apajalahti aloittaa tehtävässään 3.6.2019.
13
Maalis
Uutinen
Ammatillisen koulutuksen suurimmat haasteet ovat työelämän tarpeiden huomioiminen opetuksessa sekä ammatillisen koulutuksen houkuttelevuuden lisääminen, kertoo HundrEDin toteuttama selvitys.
08
Maalis
Tiedote
Tuoreen kyselyn mukaan pojat ovat yläkoulusta lähtien huomattavasti tyttöjä innostuneempia teknologia-alasta. Tyttöjen vastauksissa korostuvat erilaiset teknologiaan liittyvät huolenaiheet ja kokemus siitä, etteivät he ymmärrä tai osaa käyttää teknologiaa.
13
Helmi
Artikkeli
Koodaajat viihtyvät itseohjautuvissa tiimeissä. Osaamisen kehittäminen on jatkuvaa ja dynaamista.
07
Helmi
Artikkeli
Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksen mukaan mielikuva ammatillisesta koulutuksesta on pääsääntöisesti myönteinen kaikissa tutkimuksen kohderyhmissä. Arvostus ammatillista koulutusta kohtaan on kuitenkin hieman laskenut ysiluokkalaisten keskuudessa. Teknologiateollisuudessa on tekeillä selvitys, jossa etsitään parhaita käytäntöjä innostuneiden ja osaavien opiskelijoiden saamiseksi ammatilliseen koulutukseen.
22
Tammi
Uutinen
Teknologiateollisuuden kampanjassa haastetaan nuoret pohtimaan, mihin teknologialla ei ole vaikutusta. Kampanjaa toteutetaan kaupallisessa yhteistyössä nuorten somevaikuttajien kanssa.
18
Tammi
Tiedote
Arviolta jopa 20 000 nuorta saa tänä vuonna kesätyötä teknologiateollisuuden yrityksissä. Tarjolla on monenlaisia kiinnostavia töitä, joissa nuoret pääsevät näyttämään ja kartuttamaan osaamistaan. Viime vuonna teknologiateollisuuden yrityksissä oli noin 19 000 kesätyöntekijää. 

Sivut