Toimintaympäristö - ajankohtaista

24
Touko
Tiedote
Teknologiateollisuuden pääekonomistiksi on nimitetty 1.6.2019 lähtien KTM Petteri Rautaporras. Nimityksen tavoitteena on vahvistaa Teknologiateollisuuden roolia työmarkkinapolitiikan suunnannäyttäjänä. Rautaporras on toiminut pitkään...
26
Huhti
Uutinen
Tuore selvitys Suomen verotuksen pitkän ajan tiekartasta sisältää hyvää pohdintaa talouden megatrendeistä, mutta konkreettisten verokeinojen analysointi jää vielä kevyeksi. Osa ehdotuksista on tuttuja jo aiemmista raporteista.
24
Huhti
Tiedote
Maailmantalouden epävarmuus luo yhä pidemmän varjon vientiodotuksiin, mutta Suomen teknologiateollisuus sinnittelee yhä kasvussa. Talouden kasvu on hidastunut nopeasti myös euroalueella ja Suomen tärkeällä vientimarkkinalla Saksassa. Tästä huolimatta teknologiateollisuuden tilauskanta vahvistui alkuvuonna ja uusien tilausten arvo pysyi hyvällä tasolla. Myös henkilöstöä lisättiin.
12
Huhti
Näkökulma
Äänestäjille on tarjottu hernekeittoa, makkaraa ja monenlaisia vaalilupauksia. Lisää rahaa luvataan varhaiskasvatukseen, koulutukseen, vanhustenhuoltoon, turvallisuuteen ja moneen muuhun. Tärkeitä teemoja, mutta millä lisämenot rahoitetaan? Etenkin kun väestön ikääntyminen kasvattaa julkisia menoja.
01
Huhti
Uutinen
Viranomaiset ja elinkeinoelämä edistävät yhdessä sähköisessä, rakenteisessa muodossa olevan tilinpäätöstiedon käyttöä yritysten ja viranomaisten tarpeisiin.
25
Maalis
Tiedote
Suomalaiset vientiyritysten johtajat pitävät kysymystä Suomen vetovoimaisuudesta teollisuuden toiminta- ja investointiympäristönä ensiarvoisen tärkeänä. Mikäli perusasiat eivät ole kunnossa, investoinnit suuntautuvat Suomen ulkopuolelle.  Innovaatiotoimintaan tarvitaan lisäpanostuksia, jotka tulee suunnata yritysvetoisiin TKI-hankkeisiin. Yliopistojen huippututkimuksen tasoa on nostettava.
08
Maalis
Tiedote
Tuoreen kartoituksen mukaan Suomella on vientiteollisuuden näkökulmasta useita vahvuuksia kansainvälisessä kilpailussa. Näitä ovat esimerkiksi vakaa yhteiskunta ja hyvin koulutetut kansalaiset. Tästä huolimatta teollisuuden investointien, kannattavuuden ja tavaraviennin kehitys laahaa moneen kilpailijamaahan verrattuna jäljessä. Mitä Suomen kilpailijamaissa tehdään - ja onko sillä väliä?
28
Helmi
Uutinen
Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto ja Keskuskauppakamari esittävät osinkoverotuksen kokonaisuudistusta. Tavoitteena on nykyistä yksinkertaisempi ja neutraalimpi osinkoverotusmalli, joka kohtelee yhdenvertaisesti listaamattomia ja listattuja yrityksiä sekä aineetonta ja aineellista omaisuutta yhdenvertaisesti eikä perustu yhtiön nettovarallisuuteen.
08
Helmi
Artikkeli
Digitalouden verotuksesta käydään kovaa painia monella rintamalla. Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD julkisti omia linjauksiaan tammikuun lopulla ja kerää näkemyksiinsä palautetta nopealla aikataululla. Samaan aikaan EU:n komissio puskee eteenpäin omaa esitystään digiverosta, kirjoittaa johtava asiantuntija Maria Volanen Teknologiateollisuus ry:stä.
24
Tammi
Tiedote
Maailmantalouden epävarmuus heikentää teknologiateollisuuden kasvunäkymiä, mutta ainakin toistaiseksi tilanteesta on selvitty säikähdyksellä. Näin tiivistää Teknologiateollisuus ry:n pääekonomisti Jukka Palokangas toimialan tämänhetkisen suhdannetilanteen.

Sivut