Toimintaympäristö - ajankohtaista

15
Tammi
Uutinen
Verohallinto haluaa helpottaa yritysten alv-raportointia. Tavoitteena on esitäytetty digitaalinen arvonlisäveroilmoitus, joka keventäisi yritysten hallinnollista taakkaa. Verohallinto toivoo yrityksiltä näkemyksiä kehittämistyöhön. Ohessa myös yritysten kannalta keskeisiä veromuutoksia vuonna 2019.
20
Joulu
Uutinen
Maan hallitus on antanut lakiesityksen verotuksen kansainvälisistä riidanratkaisumenettelyistä (HE 308/2018). Lailla saatetaan voimaan EU:n riitojenratkaisudirektiivi. Kansainvälisen verotuksen periaatteiden mukaisesti pyrkimyksenä tulee olla kaksinkertaisen verotuksen poistaminen.
18
Joulu
Uutinen
Eduskunta hyväksyi 18.12.2018 hallituksen esityksen (218/2018) väliyhteisölain muuttamisesta. Muutosten perustana on veronkiertodirektiivin (Anti Tax Avoidance Directive, ATAD) implementointi Suomen lainsäädäntöön. Verohallinto päivittää samassa...
17
Joulu
Uutinen
Kiinteistöverotuksen uudistaminen siirtyy seuraavalle hallituskaudelle. Näillä näkymin hallituksen esitys on odotettavissa keväällä 2020, ja uudistukset tulisivat voimaan 2022. Teknologiateollisuus on tyytyväinen, että uudistus on päätetty tehdä yhtenä kokonaisuutena eikä portaittain. Näin pystytään arvioimaan muutosten kokonaisvaikutukset.
30
Marras
Uutinen
Hallituksen tulolähdejaon poistamisesta antaman esityksen valiokuntakäsittely päättyi 18.1.2019 suosituksin, että eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen (HE 257/2018) muuttamattomana. Yhteisöjen verotettava tulos lasketaan jatkossa...
28
Marras
Tiedote
Vientiteollisuuden yrityksillä on jopa suurempi vaikutus Suomen kansantalouteen kuin on aiemmin arvioitu. Tuoreen selvityksen mukaan vientiteollisuuden yritykset luovat suoraan ja välillisesti yli 46 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Lähes 1,1 miljoonalla suomalaisella on työpaikka vientiteollisuuden ansiosta. Kymmenen työpaikkaa vientiteollisuudessa luo 13 työpaikkaa muilla toimialoilla.
22
Marras
Uutinen
Runkoverkon määrittelyllä palvelutasolupauksineen pyritään myös tukemaan elinkeinoelämän toiminnan pitkäjänteistä suunnittelua.
23
Loka
Uutinen
Kazakstanin presidentin vierailulla korostettiin maiden välisten taloussuhteiden kehittämisen merkitystä.
01
Loka
Lausunto
Lausunto luonnoksesta liikenne- ja viestintäministeriön asetukseksi maanteiden ja rautateiden runkoverkosta ja niiden palvelutasosta.
15
Syys
Artikkeli
Yritysten uudistumista ja tuottavuutta lisäävät investoinnit saatava kestävään kasvuun.

Sivut