Toimintaympäristö - ajankohtaista

25
Maalis
Tiedote
Suomalaiset vientiyritysten johtajat pitävät kysymystä Suomen vetovoimaisuudesta teollisuuden toiminta- ja investointiympäristönä ensiarvoisen tärkeänä. Mikäli perusasiat eivät ole kunnossa, investoinnit suuntautuvat Suomen ulkopuolelle.  Innovaatiotoimintaan tarvitaan lisäpanostuksia, jotka tulee suunnata yritysvetoisiin TKI-hankkeisiin. Yliopistojen huippututkimuksen tasoa on nostettava.
08
Maalis
Tiedote
Tuoreen kartoituksen mukaan Suomella on vientiteollisuuden näkökulmasta useita vahvuuksia kansainvälisessä kilpailussa. Näitä ovat esimerkiksi vakaa yhteiskunta ja hyvin koulutetut kansalaiset. Tästä huolimatta teollisuuden investointien, kannattavuuden ja tavaraviennin kehitys laahaa moneen kilpailijamaahan verrattuna jäljessä. Mitä Suomen kilpailijamaissa tehdään - ja onko sillä väliä?
28
Helmi
Uutinen
Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto ja Keskuskauppakamari esittävät osinkoverotuksen kokonaisuudistusta. Tavoitteena on nykyistä yksinkertaisempi ja neutraalimpi osinkoverotusmalli, joka kohtelee yhdenvertaisesti listaamattomia ja listattuja yrityksiä sekä aineetonta ja aineellista omaisuutta yhdenvertaisesti eikä perustu yhtiön nettovarallisuuteen.
08
Helmi
Artikkeli
Digitalouden verotuksesta käydään kovaa painia monella rintamalla. Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD julkisti omia linjauksiaan tammikuun lopulla ja kerää näkemyksiinsä palautetta nopealla aikataululla. Samaan aikaan EU:n komissio puskee eteenpäin omaa esitystään digiverosta, kirjoittaa johtava asiantuntija Maria Volanen Teknologiateollisuus ry:stä.
24
Tammi
Tiedote
Maailmantalouden epävarmuus heikentää teknologiateollisuuden kasvunäkymiä, mutta ainakin toistaiseksi tilanteesta on selvitty säikähdyksellä. Näin tiivistää Teknologiateollisuus ry:n pääekonomisti Jukka Palokangas toimialan tämänhetkisen suhdannetilanteen.
15
Tammi
Uutinen
Verohallinto haluaa helpottaa yritysten alv-raportointia. Tavoitteena on esitäytetty digitaalinen arvonlisäveroilmoitus, joka keventäisi yritysten hallinnollista taakkaa. Verohallinto toivoo yrityksiltä näkemyksiä kehittämistyöhön. Ohessa myös yritysten kannalta keskeisiä veromuutoksia vuonna 2019.
20
Joulu
Uutinen
Maan hallitus on antanut lakiesityksen verotuksen kansainvälisistä riidanratkaisumenettelyistä (HE 308/2018). Lailla saatetaan voimaan EU:n riitojenratkaisudirektiivi. Kansainvälisen verotuksen periaatteiden mukaisesti pyrkimyksenä tulee olla kaksinkertaisen verotuksen poistaminen.
18
Joulu
Uutinen
Eduskunta hyväksyi 18.12.2018 hallituksen esityksen (218/2018) väliyhteisölain muuttamisesta. Muutosten perustana on veronkiertodirektiivin (Anti Tax Avoidance Directive, ATAD) implementointi Suomen lainsäädäntöön. Verohallinto päivittää samassa...
17
Joulu
Uutinen
Kiinteistöverotuksen uudistaminen siirtyy seuraavalle hallituskaudelle. Näillä näkymin hallituksen esitys on odotettavissa keväällä 2020, ja uudistukset tulisivat voimaan 2022. Teknologiateollisuus on tyytyväinen, että uudistus on päätetty tehdä yhtenä kokonaisuutena eikä portaittain. Näin pystytään arvioimaan muutosten kokonaisvaikutukset.
30
Marras
Uutinen
Hallituksen tulolähdejaon poistamisesta antaman esityksen valiokuntakäsittely päättyi 18.1.2019 suosituksin, että eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen (HE 257/2018) muuttamattomana. Yhteisöjen verotettava tulos lasketaan jatkossa...

Sivut