Osallistu ja vaikuta

Osallistu ja vaikuta

shutterstock_703607812.jpg
Haluatko muuttaa maailmaa? Yhdistämme yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä erilaisten aihepiirien ympärillä.

 

Toimialaryhmät ja -yhdistykset

Toimialaryhmät ja -yhdistykset muodostavat laajan yhteistyöverkoston jäsenyritystemme keskuudessa. Yhteensä toiminnassa on 9 toimialayhdistystä ja 23 toimialaryhmää, joissa on mukana yhteensä noin 1300 yritystä. Toimialaryhmät ja -yhdistykset keräävät ja jakavat tietoa oman teollisen sektorin tilasta ja kehityksestä.

Mitä hyödyt?

Toimialaryhmän jäsenenä pääset mukaan laajaan yhteistyöverkostoon ja pysyt ajan tasalla oman toimialasi tilasta ja kehityksestä. Ryhmän jäsenenä pääset myös vaikuttamaan toimialaan sekä kotimaassa että Eurooppa-järjestöjen kautta.  

Omaa asiantunemustasi ja ammattitaitoasi voit kehittää toimialaryhmien ja -yhdistysten tilaisuuksissa. Ryhmät järjestävät kilpailukyvyn kehittämiseksi seminaareja ja näyttelyitä sekä pitävät yhteyttä asiakas- ja sidosryhmiin. Myös kansainvälistymishankkeet ovat keskeisessä osassa toimialaryhmien ja -yhdistysten toiminnassa.

Teknologiateollisuuden ja sen yhteydessä toimivien toimialaryhmien ja -yhdistysten toiminnassa noudatetaan EU:n ja Suomen kilpailulainsäädäntöä.

Kenelle?

Teknologiateollisuuden jäsenyritysten edustajille. Toimialaryhmät ja -yhdistykset voivat kutsua myös liiton ulkopuolisia asiantuntijoita.

Miten?

Ota yhteyttä oman toimialasi ryhmän tai -yhdistyksen vetäjään. Toimialaryhmät ja -yhdistykset löydät täältä.

Women in Tech

Women in Techin tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle ja herättää keskustelua opiskeluun, ammattiin ja uraan liittyvistä valinnoista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. 

Kenelle?

Women in Tech on kaikille avoin organisaatioverkosto. 

Mitä hyödyt?

  • Pääsyn verkostoon, jossa on muita teemasta kiinnostuneita organisaatioita
  • Mahdollisuuden järjestää huippusuosittuja Women in Tech -tilaisuuksia
  • Positiivista näkyvyyttä: osoitatte, että diversiteetti on teille tärkeää

Miten?

Odotamme  mukana olevilta organisaatioilta aitoa halua lisätä teknologia-alan osaajien monipuolisuutta sekä aktiivisuutta ja resursseja omien Women in Tech -tilaisuuksien järjestämiseen. Verkostossa on pieni liittymis- ja vuosimaksu. Lue lisää Women in Tech -verkostosta ja liity mukaan.

Lisätietoja: kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen

MyTech-ohjelma - kouluyritysyhteistyö

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tukee yläkoulujen ja lukioiden ilmiölähtöistä projektioppimista. Se tarjoaa toimintamallin, jossa MyTech-päivän aikana tehdään opintokäynti yritykseen ja korkeakouluun. Opintokäynneillä havainnollistetaan teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien teemojen kautta. Yrityksille ohjelma on kätevä tapa toteuttaa kouluyhteistyötä.

Kenelle?

Teknologiateollisuuden jäsenyrityksille, oppilaitoksille ja tekniikan alan korkeakouluille

Mitä hyödyt?

  • Saatte kätevän konseptin kouluyritysyhteistyön toteuttamiseen
  • Yritykset tarvitsevat parhaita osaajia. MyTech-ohjelmalla teemme nuorille tutuksi teknologia-alaa ja kannustamme heitä hakeutumaan alalle.
  • Kouluille ja oppilaitoksille suunnatut vetovoimatoimenpiteet luovat yrityksille hyvää työnantajakuvaa.

Miten?

Odotamme yritykseltä innostusta esitellä omaa toimintaansa nuorille, aikaa vastaanottaa oppilas/opiskelijaryhmä esimerkiksi kerran kuukaudessa sekä yhteyshenkilö toimimaan yhteistyössä opettajien kanssa. Lue lisää MyTech-ohjelmasta ja ilmoita yrityksesi mukaan täällä.

Lisätietoja: asiantuntija Jenni Taipalkoski