Apua osaajien saatavuuteen

Ihmisiä tehdasympäristössä.
Teknologiateollisuus ry tekee aktiivisesti työtä teknologia-alan osaajien saatavuuden ja alan vetovoiman parantamiseksi. Teemme työtä yhdessä yritysten, koulutuksenjärjestäjien sekä opettajien ja opinto-ohjaajien kanssa.
Osaamispulssi - tietoa alan osaaja- ja osaamistarpeista

Osaamispulssi on Teknologiateollisuus ry:n ylläpitämä sivusto, joka kertoo tuoreimman tiedon teknologiateollisuuden yritysten osaamistarpeista. Osaamispulssi.fi-sivustoilla esitetään ajankohtaista tietoa alan osaajatarpeesta ja teknologia-alalle tärkeistä osaamisalueista.

Kenelle?
Osaamispulssi-sivusto tarjoaa ajantasaista tietoa kaikille teknologia-alan osaajatarpeesta ja alalle tärkeistä osaamisalueista kiinnostuneille.

Miten?
https://osaamispulssi.fi/

Tietoa teknologia-alasta nuorille - MyTech

Teknologiateollisuuden vetovoimatoiminta ja -materiaalit on koottu MyTech-brändin alle. MyTech-sivustolta löytyy yli 100 jäsenyrityksissämme työskentelevän nuoren osaajan tarinat videoina ja teksteinä sekä paljon muuta tietoa teknologia-alasta ura- ja opiskeluvalintojen tueksi. MyTech-ohjelman kautta järjestetään yläkoululaisille ja lukiolaisille opintokäyntejä korkeakouluihin ja yrityksiin, myös etänä. Voit tutustua tarkemmin Teknologiateollisuuden vetovoimatoimintaan eri kohderyhmille täällä

Kenelle?
Materiaaleja voidaan hyödyntää esimerkiksi koululaisvierailujen yhteydessä. Teknologiateollisuudella on yläkouluille ja toiselle asteelle MyTech-ohjelma, johon kuuluu yritysvierailu lähialueen yritykseen. Teknologiateollisuus kustantaa Mytech-ohjelman luokkien opintomatkat jäsenyrityksiimme.

Miten?
Materiaalit ovat hyödynnettävissä sivustolla MyTech.fi. Kysy lisää vetovoima-asiantuntijaltamme Jenni Taipalkoskelta

Vinkki! Onko yritykseenne tulossa koululaisia vierailulle? Katsokaa yhdessä "Tulevaisuus teknologiassa" -video, jossa kerrotaan, millaisia maailmaa pelastavia töitä teknologia-alalla tehdään.

 

Osaamiskumppanuusmalli yrityksille ja korkeakouluille

Teknologiateollisuus ry on luonut materiaalin yritysten ja oppilaitosten kumppanuuksien rakentamiseen. Materiaalin tarkoitus on madaltaa yritysten kynnystä aloittaa korkeakouluyhteistyö. Kumppanuudet voivat tarjota mahdollisuuksia esimerkiksi lopputöiden, harjoitustöiden, yritysvierailujen tai vierailijaluentojen pitämiseen. 

Materiaalissa on valmis pohja tärkeimpien sovittavien asioiden kirjaamiseen.

Kenelle?
Materiaali on suunnattu yrityksille ja korkeakoulujen yritysyhteistyötä tekeville henkilöille.

Miten?
Lataa materiaali sivuiltamme.
 

Tietoa kansainvälisten osaajien rekrytointiin

Olemme koonneet tähän linkkejä hyötytietoon kansainvälisten osaajien rekrytoimisesta suomalaisyrityksiin ja kannustamme yrityksiä palkkaamaan kansainvälisiä harjoittelijoita.

Kenelle?
Jäsenyrityksille, jotka haluavat helpottaa osaajapulaa

Miten?
Lue lisää: Tietoa ja työkaluja kansainvälisten osaajien rekrytointiin

 

Kehitä osaamista yrityksessäsi: Osaamisdatan playbook

Teknologiateollisuuden Osaamisdatan playbook tarjoaa oppeja pilottiprojekteista, joissa erilaisia osaamishaasteita on ratkaistu datan avulla sekä ideoita osaamisdatan laajempaan hyödyntämiseen yhteiskunnassa ja yrityksissä.

Kenelle?

Yrityksen osaamisen kehittämisestä vastaaville

Miten?

Voit ladata oppaan tästä:
Osaamisdatan playbook päivitetty 6/2023 (pdf, FI) 
Skills Data Playbook (pdf, EN)