Osallistu ja vaikuta

Osallistu ja vaikuta

shutterstock_703607812.jpg
Haluatko muuttaa maailmaa? Yhdistämme yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä erilaisten aihepiirien ympärillä.

 

Toimialaryhmät ja -yhdistykset

Toimialaryhmät ja -yhdistykset muodostavat laajan yhteistyöverkoston jäsenyritystemme keskuudessa. Yhteensä toiminnassa on 9 toimialayhdistystä ja 23 toimialaryhmää, joissa on mukana yhteensä noin 1300 yritystä. Toimialaryhmät ja -yhdistykset keräävät ja jakavat tietoa oman teollisen sektorin tilasta ja kehityksestä.

Mitä hyödyt?

Toimialaryhmän jäsenenä pääset mukaan laajaan yhteistyöverkostoon ja pysyt ajan tasalla oman toimialasi tilasta ja kehityksestä. Ryhmän jäsenenä pääset myös vaikuttamaan toimialaan sekä kotimaassa että Eurooppa-järjestöjen kautta.  

Omaa asiantunemustasi ja ammattitaitoasi voit kehittää toimialaryhmien ja -yhdistysten tilaisuuksissa. Ryhmät järjestävät kilpailukyvyn kehittämiseksi seminaareja ja näyttelyitä sekä pitävät yhteyttä asiakas- ja sidosryhmiin. Myös kansainvälistymishankkeet ovat keskeisessä osassa toimialaryhmien ja -yhdistysten toiminnassa.

Teknologiateollisuuden ja sen yhteydessä toimivien toimialaryhmien ja -yhdistysten toiminnassa noudatetaan EU:n ja Suomen kilpailulainsäädäntöä.

Kenelle?

Teknologiateollisuuden jäsenyritysten edustajille. Toimialaryhmät ja -yhdistykset voivat kutsua myös liiton ulkopuolisia asiantuntijoita.

Miten?

Ota yhteyttä oman toimialasi ryhmän tai -yhdistyksen vetäjään. Toimialaryhmät ja -yhdistykset löydät täältä.

MyTech-ohjelma - kouluyritysyhteistyö

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tukee yläkoulujen ja lukioiden monialaista projektioppimista. Se tarjoaa toimintamallin, jossa MyTech-päivän aikana tehdään opintokäynti yritykseen ja korkeakouluun. Pandemia-aikana fyysiset opintokäynnit ovat olleet tauolla ja ohjelmaan on kehitetty erilaisia etämahdollisuuksia. Opintokäynneillä havainnollistetaan teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien teemojen kautta. Yrityksille ohjelma on kätevä tapa toteuttaa kouluyhteistyötä.

Kenelle?

Teknologiateollisuuden jäsenyrityksille, oppilaitoksille ja tekniikan alan korkeakouluille

Mitä hyödyt?

  • Saatte kätevän konseptin kouluyritysyhteistyön toteuttamiseen
  • Yritykset tarvitsevat parhaita osaajia. MyTech-ohjelmalla teemme nuorille tutuksi teknologia-alaa ja kannustamme heitä hakeutumaan alalle.
  • Kouluille ja oppilaitoksille suunnatut vetovoimatoimenpiteet luovat yrityksille hyvää työnantajakuvaa.

Miten?

Odotamme yritykseltä innostusta esitellä omaa toimintaansa nuorille, aikaa vastaanottaa oppilas/opiskelijaryhmä esimerkiksi kerran kuukaudessa sekä yhteyshenkilö toimimaan yhteistyössä opettajien kanssa. Lue lisää MyTech-ohjelmasta ja ilmoita yrityksesi mukaan täällä.

Lisätietoja: asiantuntija Jenni Taipalkoski

Palkkaa kansainvälinen opiskelija -kampanja

Teknologiateollisuus ry:n Palkkaa kv-opiskelija -haastekampanjan ideana on, että yritykset palkkaavat vähintään yhden kv-opiskelijan vuoden 2022 aikana ja pistävät hyvän kiertämään haastamalla mukaan toisia yrityksiä. Laitetaan yhdessä iso pyörä pyörimään!

✅Näytetään, että teemme teknologiateollisuudessa itse töitä osaajapulan kampittamiseksi.   

✅Levitetään kansainvälisyysosaamista myös pk-yrityksiin: kv-harjoittelijan rekrytointi on helppo ensimmäinen askel tähän.  

✅Kerrytetään yhdessä alan yritysten kansainvälisyys- ja monikulttuurisuusosaamista.   

Tutustu ja tule mukaan:
 

 Palkkaa kv-opiskelija -haastekampanja