Tietoa ja työkaluja

Tietoa ja työkaluja

shutterstock_482236333_0_smaller.jpg
Tarvitsetko tietoa taloudesta tai vaikka apua sopimusasioissa?

Teknologiateollisuus kerää sekä kotimaista että kansainvälistä tietoa alan taloudellisesta tilanteesta ja näkymistä. 

Tuotamme lisäksi sopimusehtoja, julkaisuja ja oppaita ammattitaidon kehittämiseen sekä kasvun ja uudistumisen tueksi.

Yleistä taloudesta

Löydät Talous- ja toimiala -osiosta ajankohtaista tietoa ja laajan kuvapaketin teknologiateollisuuden ja Suomen talousnäkymistä sekä kansainvälisestä taloudesta. 

Julkaisut

Julkaisemme painettuja kirjoja ja e-kirjoja ammattitaidon kehittämiseen ja ylläpitämiseen seuraavilta aihealueilta muun muassa teknologiasta, liiketoiminnan kehittämisestä ja työsuhdeasioista.

Mitä hyödyt?

Julkaisuissamme on yhdistetty ajankohtainen teoreettinen tieto ja käytännön esimerkit omalta toimialaltamme. 

Jäsenyritysten edustajat saavat julkaisuistamme jäsenalennuksen.

Kenelle?

Teknologiateollisuuden julkaisut on laadittu teknologiateollisuuden asiantuntijoille sekä alan opiskelijoille ja opettajille.

Miten?

Julkaisut löydät ja voit tilata Teknologiateollisuuden omistaman Teknologiainfo Teknovan verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta puh. 09 1923 381 sekä hyvinvarustetuista kirjakaupoista.

 

Sopimusehdot ja -mallit

Sopimusehdot ja -mallit

Myymme kotimaisten ja kansainvälisten sopimusten tekoa helpottavia yleisiä sopimusehtoja ja -malleja sekä painettuina että sähköisessä muodossa. Yleiset sopimusehdot ja mallit on koottu valintataulukkoon sen mukaan, millaiseen toimitukseen ne on yleensä tarkoitettu. Sopimusehtojen valintaopas täällä

Teknologiateollisuuden jäsenenä saat sopimusehdoista ja -malleista jäsenalennuksen.

Julkaisutarjontamme löydät Teknologiateollisuus ry:n omistamasta Teknologiainfo Teknova Oy:stä, asiakaspalvelu puh. 09 1923 381, www.teknologiainfo.net

IT2018-ehdot

Kotimaisiin IT-toimituksiin tarkoitetut IT2018-ehdot voit myös tilata Teknologiainfo Teknovan verkkokaupasta. Lisätietoja IT2018-ehdoista on it-ehdot.fi-sivuilla.

   

  Liikejuridiikan palvelut

  Hyvää juridista asiantuntijaa kannattaa käyttää

  Suosittelemme asiantuntijapalveluiden käyttämistä lakiasioihin liittyvissä ongelmissa. Se estää ongelmia ennalta ja auttaa yritystä ottamaan hallittuja riskejä liiketoiminnassa. Esimerkiksi seuraavat yritykset tarjoavat liikejuridiikan palveluita. Listan yritysten palveluiden hinnat eivät sisälly liiton jäsenmaksuun.

  Eversheds Asianajotoimisto Oy on liikejuridiikkaan erikoistunut täyden palvelun asianajotoimisto, jonka erityisvahvuuksia ovat yritysjärjestelyt, immateriaalioikeudet ja ICT, riidanratkaisu, insolvenssioikeus sekä kiinteistöasiat.
  www.eversheds.fi
   

  Asianajotoimisto Hammarström Puhakka Partners Oy on liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto. Erikoistumisalueet ovat yritys- ja rahoitusjärjestelyt, riidanratkaisu, teknologia ja immateriaalioikeudet, kilpailuoikeus, ympäristö ja kiinteistöt sekä meri- ja kuljetusoikeus.
  www.hpplaw.fi
   

  Yhteyshenkilöt:
  Markku Mäkinen (markku.makinen(a)hpplaw.fi)
  Mikko Leppä (mikko.leppa(a)hpplaw.fi)

   

  Fondia Oyj tarjoaa tukea päivittäisten lakiasioiden hoitamisessa sekä toimii juridisena neuvonantajana erikoistilanteissa kuten esimerkiksi yritysjärjestelyissä sekä riitatilanteissa. Yritys tarjoaa myös sähköisiä työkaluja lakiasioiden tehokkaampaan ja helpompaan hallinnointiin. Yrityksen toimistot sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Seinäjoella, Vaasassa, Tukholmassa sekä Tallinnassa.
  www.fondia.fi
   

  Yhteyshenkilöt:
  Erkki Hyvärinen (erkki.hyvarinen(a)fondia.fi)
  Timo Lappi (timo.lappi(a)fondia.fi)

   

  Asianajotoimisto Borenius tarjoaa asiantuntevaa apua oikeudellisissa erityiskysymyksissä, mukaan lukien strategisesti merkittävät tai muuten laajat ja kauaskantoiset sopimusjuridiset toimeksiannot, yrityksen ydinliiketoiminnan kaikki asiakirjat, kansainvälinen kauppa, julkiset hankinnat, yityskaupat, rahoitusjuridiikka, yhtiöoikeus, IPR, tietosuoja, kuluttajansuoja, markkinointijuridiika sekä oikeudenkäynneissä ja riidoissa avustaminen kaikkiin edellä mainittuihin liittyen.
  Borenius tarjoaa korkealaatuisia juridisia asiantuntijapalveluja jokaisen palvelusegmenttimme osana Helsingissä, Tampereella, Yhdysvalloissa, Venäjällä sekä kaikissa Baltian maissa. Boreniuksella on lisäksi Helsingissä aktiiviset Nordic ja China deskit, jotka voivat avustaa myös näihin maantieteellisiin alueisiin liittyvässä juridiikassa. Lisätietoja www.borenius.com.

  Yhteyshenkilöt:
  Maria Carlsson (maria.carlsson(a)borenius.com)
  Åsa Krook (asa.krook(a)borenius.com)

   

  Castrén & Snellman auttaa Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiä menestymään nopeasti muuttuvassa maailmassa. Asianajotoimisto on tehnyt paljon töitä alan yrityksien kanssa erityisesti vaativissa ja monimutkaisissa toimeksiannoissa yli maarajojen.
  Castrén & Snellmanilla on asiakkaita muun muassa elektroniikka-, sähkö, kone- ja metalliteollisuudessa sekä tietotekniikan ja konsultointialan piirissä. Sillä on riittävät voimavarat laajoihinkin toimeksiantoihin, ja palvelun tarjoaa kunkin osa-alueen erityispiirteisiin perehtyneet asiantuntijat. Castrén & Snellman on vahva alansa toimija esimerkiksi kansainvälisessä rakentamisessa, kilpailuoikeudessa sekä teknologiaan, immateriaalioikeuksiin ja tietosuojaan liittyvissä toimeksiannoissa.
  www.castren.fi
  castrenblog.com
  @CastrenS

  Yhteyshenkilöt:
  Salla Mäntykangas-Saarinen (salla.mantykangas-saarinen(a)castren.fi)
  Sari Hiltunen (sari.hiltunen(a)castren.fi)

   

  Mistä saa lisäapua?

   

  Lakipalvelut kehittyvät muun yhteiskunnan mukana. Saatavilla on monenlaisia sähköisiä palveluita, jotka auttavat oikeudellisten ongelmien ratkaisussa ja avun hankkimisessa. Ohessa on esimerkkejä markkinoilla tarjottavista helppokäyttöisistä palveluista.

  Suomen Yrittäjät ry ylläpitää sivuillaan Yritystoiminnan ABC -tietopankkia. Palvelusta löytyy näppärästi perustietoa mm. sopimusoikeudesta, julkisista hankinnoista ja ympäristölainsäädännöstä. Palvelu on osittain maksuton, mutta laajennettu osio avautuu ainoastaan Suomen Yrittäjien jäsentunnuksilla.

  http://www.yrittajat.fi/fi-FI/yritystoiminnanabc/

   

  VirtuaaliLakimies on lakipalveluyritys Fondian laatima maksuton lakitietopankki, joka tarjoaa yrityksille juridista perustietoa päivittäisen liiketoiminnan hoitamisen tueksi.

  http://virtuaalilakimies.fi/

   

  Lakivälitys on juridisten palvelujen tarjouspyyntö- ja vertailusivusto. Palvelussa yritykset voivat maksutta kilpailuttaa oikeudelliset toimeksiantonsa.

  https://www.lakivalitys.fi/