Kasvuverkostot – konkreettista tukea kasvuun

Teknologiateollisuuden Kasvuverkostot tarjoavat pk-yrityksille konkreettista tukea ja intoa kasvuun. Alueellinen pienryhmätoiminta starttasi vuonna 2018 Pohjois-Karjalassa, Länsi-Suomessa ja Keski-Suomessa. Vuonna 2019 toiminta laajenee uusille alueille ja järjestämme Kasvukiertue-tilaisuuksia ympäri Suomea. Kasvuverkostoissa hyödynnetään vertaisverkoston ja -sparrauksen metodeita, joista sisarhanke Kasvuryhmällä on hyviä kokemuksia. Tule mukaan!

Kasvusavotta-pienryhmät

Kasvuverkostojen toiminta käynnistyi vuoden 2017 aikana Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Länsi-Suomessa kasvun teemailloilla. Vuonna 2018 toiminta syventyi konkreettiseksi kasvun tukemiseksi vertaissparrausta hyödyntävissä Kasvusavotta-pienryhmissä. Hyvien tulosten edellytyksenä on ylimmän johdon aktiivinen osallistuminen ja läsnäolo sekä sitoutuminen merkittävään kasvutavoitteeseen ja kärkihankkeeseen. Toiminta laajenee uusille alueille vuonna 2019

Kenelle?

 • Kasvusavotta-pienryhmä on suunnattu vienti- ja kasvuhaluisille pk-yrityksille, jotka ovat Teknologiateollisuus ry:n jäseniä.
 • Yrityksestä 1-2 nimettyä ylimmän johdon edustajaa osallistuu toimintaan (tapaamisia noin 4 kertaa vuodessa)
 • Isommat yritykset ja Kasvuryhmäläiset ovat tervetulleita Kasvusavotta-ryhmän mentoreiksi ja sparraajiksi!

Mitä saat?

 • Alueellisen vertaisryhmän: kollegojesi kokemuksen ja sparrauksen. Kasvuhaasteet ovat harvoin täysin yksilöllisiä: ratkaisuja kannattaa miettiä yhdessä ja useammilla aivoilla. Kollegasi haastavat sinua ja voit saada oivalluksia, joita normaalin arjen keskellä et olisi tullut ajatelleeksi. 
 • Vertaispaineen, joka auttaa sitoutumaan kunnianhimoiseen kasvutavoitteeseen
 • Tukea tavoitteiden asettamiseen ja kasvun esteiden taklaamiseen
 • Case-esimerkkejä ja asiantuntijatietoa

"Vertaisverkostossa yritys saa käyttöönsä kollegoidensa kokemuksen ja näkemyksen yli toimialarajojen sekä tukea tavoitteiden asettamiseen ja kasvun esteiden taklaamiseen.”

– Arctic Machine Oy:n toimitusjohtaja Juha Jääskelä, kasvuryhmäläinen sekä Keski-Suomen Kasvusavotta-pienryhmän jäsen

Kasvuvoima-kartoitus

KASVUVOIMA-kartoituksesta saat yrityskohtaisen raportin, joka tuo arvokasta tietoa yrityksesi kasvu- ja uudistumiskyvystä sekä mahdollisista kehitysalueista. Kartoitus tarjoaa myös Teknologiateollisuus ry:lle tärkeää tietoa jäsenistön tarpeista ja toiveista. Noin 60 pilottialueiden yritysten edustajaa vastasi kevään 2018 aikana Kasvuvoima-kartoitukseen. Kartoitus toteutetaan toista kertaa vuonna 2019.

Kasvuvoima-kartoituksen tulosten yhteenveto (pdf)

Lue lisää: Kasvuvoima-kartoitus: Osaajien saatavuus ja kyky uudistua tärkeimmät kasvun edellytykset

  Kenelle?

  • Kasvuvoima-kartoituksen tarjoamme alueellisten Kasvukiertue-tilaisuuksien yhteydessä kaikille alueen Teknologiateollisuuden jäsenyrityksille.

  Mitä saat?

  • Yrityksesi saa Kasvuvoima-kartoituksesta konkreettista apua oman kasvunsa suunnitteluun. Kartoitukseen osallistuneet yritykset saavat käyttöönsä räätälöidyn tutkimusraportin, joka antaa kokonaiskuvan oman yrityksen kasvukyvystä ja ajatuksia kehitystarpeista sekä vertailun muiden yritysten keskiarvoihin.

  Kasvukiertue-tilaisuudet

  Vuoden 2018 aikana kasvuohjelmissamme oli mukana iso joukko yrityksiä. Sparrasimme muun muassa Sitran kanssa 50 valmistavan teollisuuden yritystä etsimään kasvua kiertotaloudesta, rakensimme yhteistyössä konkreettiset työkalut kiertotalouden mukaiseen liiketoimintaan, valmensimme lähes sata yrityksemme henkilöä tehokkaammiksi myyjiksi sekä tarjosimme vertaistukea kasvun esteiden taklaamiseen. Nyt on aika jakaa oppeja yhä laajemmalle. Tervetuloa kuulemaan, kuinka Teknologiateollisuuden myyntivalmennusohjelma, kiertotalouden työkirja ja yritysten kasvuverkosto sekä yrityskohtainen kasvuvoimakartoitus voivat tarjota sinulle tukea kasvuun ja uudistumiseen sekä miten muut yritykset ovat saanet liiketoimintaansa vauhtia!

  Kenelle?

  • Kaikille Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksille kyseisellä paikkakunnalla ja sen lähialueilla.

  Mitä saat?

  • Opit kiertotalouden liiketoimintamalleista ja -hyödyistä ja kuulet konkreettisista työkaluista, joita voit itse soveltaa.
  • Kuulet, miten voit myyntivalmennusohjelman avulla uudistaa myyntistrategianne, jos olette esimerkiksi kasvattamassa liiketoimintaa uusilla markkinoilla.  Lisäksi saatte konkreettista tukea operatiivisen myyntityönne tehostamiseen.
  • Pääset päättämään oman alueesi Kasvusavotta-pienryhmän perustamisesta.
  • Saat kutsun KASVUVOIMA-kartoitukseen.
  • Kuulet muiden yritysten kokemuksia kasvuohjelmista ja liiketoiminnan uudistamisesta.

  Ilmoittaudu mukaan:

   

   Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää:

   Valtakunnallinen Kasvuverkostot-toiminta & uusien alueiden startti, Kasvuvoimakartoitus Piia Simpanen

   Länsi-Suomen Kasvuverkostot, Lasse Ala-Kojola

   Keski-Suomen Kasvuverkostot, Jukka Nieminen

   Pohjois-Karjalan Kasvuverkostot, Esa Näätänen

    

    

    

   LiiteKoko
   PDF icon kasvuvoima_kartoitus_040518.pdf710.06 KB