Kasvuverkostot – konkreettista tukea kasvuun

Teknologiateollisuuden Kasvuverkostot tarjoavat pk-yrityksille konkreettista tukea ja intoa kasvuun. Alueellinen pienryhmätoiminta starttaa keväällä 2018 Pohjois-Karjalassa, Länsi-Suomessa ja Keski-Suomessa. Kasvuverkostoissa hyödynnetään vertaisverkoston ja -sparrauksen metodeita, joista sisarhanke Kasvuryhmällä on hyviä kokemuksia. Tule mukaan!

Kasvuverkostojen toiminta käynnistyi vuoden 2017 aikana  Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Länsi-Suomessa kasvun teemailloilla. Vuonna 2018 toiminta syventyi konkreettiseksi kasvun tukemiseksi vertaissparrausta hyödyntävissä Kasvusavotta-pienryhmissä.

Noin 60 pilottialueiden yritysten edustajaa vastasi kevään 2018 aikana Kasvuvoima-kartoitukseen. Kartoituksessa kysyttiin yritysjohdolta ja omistajilta heidän näkemyksiään kasvun edellytyksistä ja haasteista. Yrityksille kartoitus on hyvä apuväline oman kasvustrategian tekemisessä.

Kasvuvoima-kartoituksen tulosten yhteenveto (pdf)

Lue lisää: Kasvuvoima-kartoitus: Osaajien saatavuus ja kyky uudistua tärkeimmät kasvun edellytykset

    Kasvuverkostojen toiminta 2018

    Kasvuverkostojen avulla vahvistetaan myös yritysten alueellista yhteistyötä – pienryhmät saavat mentorointiapua alueen isommilta yrityksiltä, jotka useat ovat mukana Kasvuryhmässä. Kasvuryhmä on vuodesta 2015 menestyneesti toiminut sisarhanke keskisuurille yrityksille. Kasvuryhmä perustuu juuri vertaissparrauksen ideologialle. Se on synnyttänyt myös vertaispainetta kasvun eteenpäin viemiseksi ääneen lausuttujen tavoitteiden kautta. 

    Teknologiateollisuus ry rakentaa Kasvuverkostojen verkostomaista toimintamallia  yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. 

      Kenelle?

      • Vertaisverkosto on avoin kaikille Teknologiateollisuus ry:n jäsenille alueella.
      • Kasvun teemailtoihin ovat tervetulleita kaikki vertaisverkoston jäsenet.
      • Kasvuvoima-kartoituksen tarjoamme kaikille vertaisverkoston jäsenille.
      • Pienryhmätoiminta (Kasvusavotta) on suunnattu erityisesti vienti- ja kasvuhaluisille, n. 3-50 miljoonaa euroa vaihtaville ja n. 30-250 työllistäville yrityksille.
      • Kasvusavotassa hyvien tulosten edellytyksenä on ylimmän johdon aktiivinen osallistuminen ja läsnäolo sekä sitoutuminen merkittävään kasvutavoitteeseen ja kärkihankkeeseen. 
      • Isommat yritykset ja Kasvuryhmäläiset ovat tervetulleita Kasvuverkostoihin mentoreiksi ja sparraajiksi!

      Miksi lähtisin mukaan?

      • Tunnistetut ja konkreettiset kasvuhankkeet. Yritys saa Kasvuvoima-kartoituksesta konkreettista apua oman kasvunsa suunnitteluun. Kartoitukseen osallistuneet yritykset saavat käyttöönsä räätälöidyn tutkimusraportin, joka antaa kokonaiskuvan oman yrityksen kasvukyvystä ja ajatuksia kehitystarpeista sekä vertailun muiden yritysten keskiarvoihin.
      • Vertaissparrauksen voima. Kasvuhaasteet ovat harvoin täysin yksilöllisiä: ratkaisuja kannattaa miettiä yhdessä ja useammilla aivoilla. Kollegasi haastavat sinua ja voit saada oivalluksia, joita normaalin arjen keskellä et olisi tullut ajatelleeksi. Vertaispaine auttaa myös sitoutumaan kunnianhimoiseen kasvutavoitteeseen.
      • Oppia isommilta. Kaikkea ei aina kannata miettiä itse alusta asti. Kasvuverkostoissa on mukana sparraajina kasvuhankkeita jo läpi vieneitä yrityksiä sekä muita asiasta jotain tietäviä. 

      "Vertaisverkostossa yritys saa käyttöönsä kollegoidensa kokemuksen ja näkemyksen yli toimialarajojen sekä tukea tavoitteiden asettamiseen ja kasvun esteiden taklaamiseen.”

      – Arctic Machine Oy:n toimitusjohtaja Juha Jääskelä, kasvuryhmäläinen

      Näin edetään:

       

      Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää:

      Länsi-Suomen Kasvuverkostot, Lasse Ala-Kojola

      Keski-Suomen Kasvuverkostot, Jukka Nieminen

      Pohjois-Karjalan Kasvuverkostot, Esa Näätänen

      Valtakunnallinen Kasvuverkostot-toiminta, Piia Simpanen

       

       

       

      LiiteKoko
      PDF icon kasvuvoima_kartoitus_040518.pdf710.06 KB